PURMEREND - Zondagochtend even na 05.30 uur werd de nachtelijke rust verstoord in de Jasmijnstraat. Volgens diverse meldingen bij de politie had een aanrijding plaatsgevonden met meerdere geparkeerde voertuigen, waar een donkere personenauto betrokken bij was en ‘met slippende banden’ was doorgereden richting de Violenstraat.

De politie stelde een onderzoek in. Op grond van de schade bij de achtergebleven beschadigde auto’s moest worden gezocht naar een donkerblauwe auto. Ook miste de doorgereden auto een koplamp, want die was op de plaats van de aanrijding achtergebleven.

Tijdens de zoektocht werd op de Wilhelminalaan de weggereden auto aangetroffen. Deze auto had schade aan de gehele voorzijde, miste een koplamp en was overeenkomstig donkerblauw. In de omgeving werd ook de gebruiker van de auto aangetroffen. De verdachte, een 21-jarige inwoner van Purmerend, is aangehouden op verdenking van verlaten plaats ongeval. Hij bleek ook onder invloed van alcohol en blijkens een speekseltest was hij onder invloed van THC. De verdachte is een bloedproef afgenomen.