PURMEREND - De politie is op zoek naar getuigen van een poging tot een beroving die op woensdagmiddag plaatsvond op het Tramplein in Purmerend. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op tel.nr. 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Omstreeks 17.55 uur liep een 15-jarige jongen uit Purmerend over de Jaagweg in de richting van het Tramplein. Hier wilde hij de N235 oversteken. Vanuit de Gouw kwamen twee jongens aanlopen. Juist toen het slachtoffer de N235 was overgestoken werd hij door een van de jongens vastgepakt en moest hij zijn ‘oortjes’ afgeven. Om zijn eis kracht bij te zetten stompte de overvaller het slachtoffer in zijn gezicht.

De overvallers gingen er vandoor toen een vrouw tussenbeide kwam. De politie is op zoek naar deze vrouw en wil haar graag spreken. Er werd niets buit gemaakt.

Signalementen:

De verdachten waren tussen de 16 en 22 jaar oud, beiden hadden een slank postuur en een donkere huidskleur. Een verdachte had zwart kroeshaar, dat aan de zijkanten kort was opgeschoren.

De tweede verdachte had zwarte dreads en droeg een legergroen bomberjack en een grijze spijkerbroek.