PURMEREND - De politie roept getuigen op van een geweldsincident op het Stationsplein in Purmerend zondag 18 juni, even voor 18.00 uur. Daar is een 26-jarige man mishandeld en beroofd door een groep jongeren van 5 a 6 jongens. De man mist onder meer een draagbare speaker en zijn horloge is kapot.


De man had met de trein gereisd vanuit Zaandam richting Purmerend. In de trein had hij de groep jongens aangesproken omdat de groep eerst een jongeman en daarna een zwangere vrouw lastig viel. Na het aanspreken kreeg het latere slachtoffer een grote mond en werd belaagd.

Na het uitstappen op station Purmerend volgde de groep de man. In het tunneltje werd hij vervolgens bij zijn rugtas vastgepakt, geslagen en geschopt. De rugtas werd weggenomen, die is later in het water teruggevonden maar er waren diverse goederen uit verdwenen.

Van de groep is een summier signalement bekend. De jongens variëren in leeftijd tussen 14 en 17 jaar oud. Twee van hen waren lang en twee kleiner van lengte. Ze hadden een getinte tot donker getinte huidskleur. Ze waren overwegend in het zwart gekleed en één van hen had een opvallend geel Mybrand logo op zijn zwarte T-shirt.

Er is aangifte gedaan van beroving. Het slachtoffer heeft licht letsel opgelopen doch behoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. Hem is slachtofferhulp aangeboden.

Getuigenoproep:

De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Mocht u op een andere manier weten wie bij de beroving betrokken zijn dan horen wij dat graag. Dat kan anoniem, bel dan misdaad anoniem via 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden, ook van dashcams uit die buurt op dat tijdstip. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van 2023128700.