PURMEREND - Ongeveer 100 voertuigen werden zaterdagmiddag en avond gecontroleerd op een bedrijventerrein aan de Nieuwe Gouw in Purmerend. Er werd gecontroleerd op zaken als gebreken aan voertuigen, personen met openstaande boetes en de aanwezigheid van verboden middelen of voorwerpen. Drie personen zijn aangehouden en tientallen bekeuringen uitgeschreven.

Drugs, alcohol en afleiding in het verkeer

Het aantal verkeersslachtoffers was in Nederland vorig jaar hoger dan in de jaren ervoor. Om de verkeersveiligheid in Noord-Holland te vergroten, voert de politie regelmatig controles uit.

Drugs, alcohol en afleiding in het verkeer zijn belangrijke oorzaken van verkeersongevallen. Dat het nodig blijft om hierop te controleren, bleek ook nu weer. Er werden meerdere bekeuringen uitgeschreven voor rijden onder invloed en mobiel bellen tijdens het rijden.

Drie aanhoudingen

Tijdens de controle hielden we een 30-jarige Beverwijker aan op verdenking van rijden onder invloed van drugs. Een 33-jarige man uit Hoofddorp werd aangehouden, omdat hij harddrugs in de auto had liggen. Een 40-jarige man met onbekende woon- en verblijfplaats had nog een celstraf en geldboete open staan, dus hij werd ook aangehouden. Naast de aanhoudingen en bekeuringen werden verschillende soorten drugs, een gelblaster, contant geld en een merkhorloge in beslag genomen.