PURMEREND - Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05 uur een schietincident plaatsgevonden. Hierbij is een 19-jarige man uit Purmerend overleden. Een andere man, een 19-jarige man uit de gemeente Medemblik, is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen.


Meerdere hulpdiensten kwamen direct na de melding ter plaatse om de slachtoffers zorg te verlenen. Bij één slachtoffer heeft dit niet mogen baten. Hij is nadat hij ter plaatse is gereanimeerd in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Het andere slachtoffer werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

De politie heeft met gespecialiseerde collega’s, dienst en speurhonden en de politiehelikopter in de omgeving gezocht naar eventuele verdachte(n). Er werd niemand aangetroffen. Van de verdachte (n) is op dit moment geen duidelijk signalement bekend.

De familie van het overleden slachtoffer is inmiddels in kennis gesteld en in contact gebracht met een familierechercheur.

TGO gestart

De politie is vrijwel direct een TGO gestart. Een TGO-onderzoek is een opsporingsonderzoek dat wordt uitgevoerd door een Team Grootschalige Opsporing. Het TGO is een tijdelijke organisatiestructuur van politie en Openbaar Ministerie (OM) dat is ingericht voor de aansturing van complexe rechercheonderzoeken met een grote maatschappelijke impact.

De eerste dagen van een onderzoek wordt onder andere buurtonderzoek gedaan, camerabeelden in de directe omgeving worden gezocht en uitgekeken, rechercheurs verhoren onder meer vrienden, familie en bekenden van de slachtoffers en getuigen. Daarnaast onderzoekt de Forensische Opsporing sporen en aanwijzingen, zoals vingerafdrukken, DNA-materiaal en voorwerpen die op de misdaadplek zijn gevonden. Op basis van scenario’s wordt het onderzoek voortgezet: wie kan het gedaan hebben en waarom?

Getuigenoproep

De politie verricht onderzoek naar het schietincident en heeft ter plaatse al meerdere getuigen gesproken. Heeft u informatie over dit incident maar de politie nog niet gesproken? Neem dan z.s.m. contact op met de politie via 0900-8844. Mocht u weten wie bij het incident betrokken is dan horen wij dat ook graag. Dat kan ook anoniem, bel dan misdaad anoniem via 0800-7000.

De politie heeft er weet van dat er beelden circuleren van de overleden man en roept iedereen op deze beelden enkel met ons en uit respect voor de nabestaanden, niet online te verspreiden.

De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden in de buurt van de Stationsweg in Purmerend rond 20.05 uur, bijvoorbeeld van dashcams of deurbelcamera’s. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van 2024031736.