PURMEREND - De politie heeft donderdag 26 januari rond 09.30 uur in een woning in Purmerend een hennepkwekerij ontdekt. Ruim 150 hennepplanten stonden verdeeld over twee ruimtes. Een 64-jarige man uit Purmerend wordt aangemerkt als verdachte, zijn betrokkenheid wordt onderzocht.


De politie was de hennepkwekerij op het spoor gekomen na een tip. In de woning vond de politie naast de hennepplanten ook apparatuur. Zowel de hennepplanten als appratuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Risico’s

In de woning werd illegaal stroom afgetapt. Dit is vaak het geval bij hennepkwekerijen en dit brengt de nodige risico’s voor omwonenden met zich mee. Kortsluiting of oververhitting kan bijvoorbeeld brand veroorzaken. Het is dus belangrijk dat u vermoedens van een hennepkwekerij meldt. Ruikt u een sterke hennepgeur bij u in de buurt? Ervaart u een constant zoemend of ronkend geluid van een luchtafzuiging? Dan kunt u best wel eens te maken hebben met een hennepkwekerij.

Vermoeden van hennepkwekerij in uw omgeving?

Denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Bel dan de politie via 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000. Ook is het mogelijk om bij uw gemeente melding te maken bij het vermoeden van een hennepkwekerij.

2023002788