PURMEREND - Een 14-jarige jongen en een vriendje zijn gisteravond in een speeltuintje in Purmerend door twee jongens belaagd. Ze sloegen hem in zijn gezicht en probeerden hem te beroven.

Het slachtoffer fietste rond 22.00 uur met een vriendje langs de speeltuin aan de Vrouwenzandstraat, toen twee jongens hen aanspraken. Een van hen vroeg het slachtoffer om met het licht van zijn telefoon in de bosjes te schijnen omdat zijn jas daar zou liggen.

De 14-jarige jongen vertrouwde het niet en zei dat de batterij van zijn telefoon leeg was. De jongen die om hulp vroeg, geloofde dit niet en deed een greep in de jaszakken van het slachtoffer. Vervolgens sloeg hij hem ook met een vuist in het gezicht. Ondertussen duwde de tweede verdachte de vriend van het slachtoffer de bosjes in.

Signalement
Uiteindelijk wisten de twee vrienden weg te vluchten van hun belagers. De verdachten zijn daarna niet meer gezien, maar de politie heeft een signalement van hen verspreid. Het is niet bekend of ze iets hebben gestolen.

Beide jongens hebben een donkere huidskleur, zijn 15 à 16 jaar oud en zijn ongeveer 1,85 m lang. De ene verdachte heeft een smal postuur en gezicht, zijn compaan is gezet en heeft een bol gezicht. De verdachten droegen allebei zwarte kleding en een zwarte pet met witte letters. Getuigen wordt verzocht de politie te bellen via 0900-8844.