PURMEREND - De politie heeft in de nacht van dinsdag 19 april op woensdag 20 april twee verdachte personen aangehouden in een achtertuin van de Mayonstraat. Het gaat om een 30- jarige man uit Den Haag en een 26-jarige man uit Schiedam.

De politie kreeg van een alerte buurtbewoner een melding van een mogelijke woninginbraak in de Bromostraat. Eenmaal ter plaatse stonden meerdere buurtbewoners de politie op te wachten. Zij gaven aan dat de verdachten mogelijk in een van de tuinen aan de Mayonstraat zaten. De omwonenden hielpen de politie mee de buurt af te zetten door op verschillende plaatsen in de wijk te gaan staan. Er waren meerdere agenten aanwezig en ook de hondengeleider kwam af op de melding. De hondengeleider begon de zoektocht bij de tuinen en daar sloeg de hond direct aan. Twee verdachten werden door de politie aangehouden. Bij fouillering vonden zij inbrekersgereedschap. Dit is in beslag genomen. Er werden geen inbraaksporen bij de woning gevonden. Later bleek dat de aandacht van de verdachten gericht was op het stelen van een motorfiets.

Getuigen gezocht
De politie komt graag in contact met mensen die mogelijk getuige waren, iets gehoord of gezien hebben. Daarnaast is de politie ook op zoek naar mensen die beschikken over beelden die bijvoorbeeld gemaakt zijn via een beveiligingscamera of een videodeurbel. Beschikt u over zo’n camera en heeft u beeldmateriaal? Dan komt de politie graag met u in contact. U kunt contact opnemen via 0900-8844.

2022076241