MIDDENBEEMSTER - Na de brug van de A7 bij Purmerend, zijn er nu ook problemen bij het viaduct van de N244 in Middenbeemster. De Provincie Noord-Holland heeft direct de op- en afrit ingekort omdat de constructie te zwak is en overbelasting wil voorkomen. Automobilisten moeten daarom langzamer rijden en eerder invoegen.

Begin mei bleek dat het viaduct technische mankementen heeft. Sindsdien mogen voertuigen zwaarder dan 10 ton er niet meer overheen. Na aanvullend onderzoek zijn meer maatregelen genomen om overbelasting te voorkomen.

De 'tandoplegging' die het wegdek verbindt, blijkt gebreken te vertonen. De kritieke punten bevinden zich onder de op- en afrit. Door deze in te korten, wordt verkeer omgeleid van de zwakke plekken. Verkeer mag nu maximaal 50 km/u rijden, zoals borden langs de weg aangeven. Het verbod voor zwaar vrachtverkeer blijft van kracht.

De provincie onderzoekt wat nodig is om het viaduct te repareren. Voorbereidingen zijn gestart, maar een startdatum voor de reparatie is nog onbekend.

Het vrachtwagenverbod op de N244 viel samen met een verbod op de nabijgelegen A7. Veel gebruikers van de N244 en A7 ondervonden hierdoor overlast. Gemeenten en de provincie waarschuwden eerder al voor extra belasting op andere wegen door werkzaamheden aan de A7. De gebreken aan het viaduct in Middenbeemster waren toen al aanwezig.