PURMEREND - De recherche zoekt getuigen van een overval op een bedrijf aan de Hoogstraat op zaterdag rond 11.10 uur. Twee daders zijn met buit op een scooter weggereden.

Twee mannen kwamen rond 11.10 uur het bedrijf binnen en namen onder bedreiging van een wapen een buit af. Daarbij knevelden zij zowel een medewerker als een klant van het bedrijf. De verdachten zijn op een scooter weggereden door de Nieuwstraat richting de Westerstraat.

Dezelfde ochtend, korte tijd na de overval, werd een scooter aangetroffen in de Burgemeester D. Kooimanweg. De politie onderzoek de overval en de relatie tussen de overval en de aangetroffen scooter.

Signalement
Het volgende signalement van de twee overvallers is bij ons bekend:

Dader 1:
Geslacht: man
Lengte: Rond 1.80 – 1.90 meter
Huidskleur: Donker getint
Kleding: Droeg donkere kleding, waaronder een winterjas. Droeg een blauw mondkapje en een pet met daarover een capuchon. Droeg een rugtas van het merk Louis Vuitton

Dader 2:
Geslacht: man
Lengte: Rond 1.90 meter
Huidskleur: Donker getint
Kleding: Droeg donkere kleding. Droeg een mondkapje en een pet met daarover een capuchon. Had een Big Shopper tas bij zich.

Update 09-08-2021:
De vermoedelijk gebruikte scooter werd later op 7 augustus 2021, omstreeks 11.30 uur aangetroffen op het Eendenlaantje in Purmerend. Een getuige heeft de twee verdachten gezien toen zij de scooter achterlieten, in een donkerkleurige BMW stapten en wegreden via de Burgemeester D.Kooimanweg in de richting van de N244.

Getuigenoproep
Heeft u zaterdagochtend iets gezien of gehoord dat mogelijk met de overval te maken heeft? Misschien heeft u relevante camerabeelden van of rond de Hoogstraat of van de Burgemeester de Kooimanweg. Beschikt u over informatie die kan leiden tot de daders van deze overval? Deel uw informatie via het tipformulier of bel via 0900-8844.