PURMEREND - Een voorbijganger heeft gisteren in een kliko bij het Winkelcentrum Makado in Purmerend twee mappen gevonden met vertrouwelijke politie-informatie. In de mappen zitten onder meer documenten met persoonsgegevens.

De voorbijganger vond de mappen toen hij een blik in de bewuste kliko wierp. Nadat hij de inhoud had gezien, leverde hij ze in bij een mediabedrijf, dat op zijn beurt de politie inlichtte. De mappen zijn inmiddels weer in het bezit van de politie.

In de mappen zitten ook foto's van plaats delicten, gespreksnotities en evaluatieverslagen. De mappen zijn volgens de politie van een voormalig politiestudente, die nu werkzaam is bij de politie Noord-Holland.

Oud papier
De politie ontdekte dat de mappen als oud papier zijn weggegooid bij een privéverhuizing. Volgens de politie gaat het voornamelijk om niet-gevoelig lesmateriaal. Er zaten een paar documenten in van een aantal echte - zeer gedateerde - zaken.

Er is een intern onderzoek ingesteld naar de vrouw die de documenten tijdens haar opleiding gebruikte. Tijdens dat onderzoek blijft zij werken bij de politie. De zaak is ook gemeld bij de Gegevensautoriteit in Den Haag. Mochten gegevens in de map verwijzen naar bestaande personen, dan worden zij geïnformeerd.