PURMEREND - In de nacht van zondag op maandag rond 01.15 uur is aan de Weverstraat in Purmerend brand uitgebroken. Het betreft dezelfde woning als afgelopen donderdagavond, toen deze woning onder vuur werd genomen.


Er is te zien dat er brand is geweest bij de entree van de woning. Buurtbewoners spraken over een "flinke klap," waarna de brand begon. De bewoners zijn opgevangen door een ambulance en daarna naar het ziekenhuis gebracht. Een kat des huizes werd gered. De brand was snel onder controle. Desondanks is er veel schade.

Afgelopen donderdag was in de Weverstraat, bij deze woning, een schietincident. De politie liet gisteren weten dat ze een 20-jarige verdachte hadden aangehouden op verdenking van betrokkenheid voor dit incident alsmede voor een schietincident in Middenbeemster, twee dagen daarvoor. Afgelopen vrijdag maakte de Gemeente Purmerend duidelijk dat ze op de Weverstraat cameratoezicht hebben geplaatst.

Al deze incidenten houden vermoedelijk ook verband met twee andere plaats delicten, aan de Boeierstraat in Purmerend, waar ook een woning werd beschoten deze week. En een explosie aan de Groenveld in Middenbeemster, waar een brandbom naar binnen werd gegooid.