PURMEREND - Kinderen met leesproblemen vinden lezen meestal niet leuk. Dat is jammer, want juist deze kinderen moeten leeskilometers maken. De Bibliotheek helpt om weer plezier in lezen te krijgen. Speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar die moeite hebben met lezen heeft de Bibliotheek het Makkelijk Lezen Plein ingericht. Kinderen vinden daar aantrekkelijke materialen met de voorkant naar voren en gesorteerd op onderwerp in de kast. Dat maakt kiezen een stuk makkelijker. Op woensdag 4 december is er weer het maandelijkse Makkelijk Lezen vragenuurtje in de Bibliotheek Purmerend.

Wat is het Makkelijk Lezen Plein?

Op het Makkelijk Lezen Plein staan boeken die aansprekend zijn voor kinderen. Ze zijn geselecteerd vanwege het eenvoudiger taalgebruik, de duidelijke lay-out, de aansprekende omslag en de aantrekkelijkheid van de inhoud. Daarnaast vinden kinderen er ook luisterboeken, verfilmde leesboeken en informatieve DVD's. Hierdoor komen ook boeken en onderwerpen binnen hun bereik die voor hen te moeilijk zijn om te lezen.

Er is een Makkelijk Lezen Plein in de Bibliotheek Volendam en in de Bibliotheek Purmerend. In de andere Bibliotheekvestigingen zijn ook MLP materialen te vinden en te bestellen.

Hoe maak je gebruik van het Makkelijk Lezen Plein?

De beste manier om kinderen die moeite hebben met lezen aan een geschikt boek te helpen is om met het kind langs te komen. Zélf rondkijken tussen de aantrekkelijk gepresenteerde materialen en zélf een keuze maken. Kinderen die (gratis) lid zijn van Bibliotheek Waterland kunnen lenen en terugbrengen in al de vijf bibliotheekvestigingen.

Makkelijk Lezen vragenuurtje

Vragen over leuk leesmateriaal voor een moeilijk lezend kind? Loop even binnen bij onze MLP specialist. Iedere eerste woensdag van de maand 16.00 uur in de Bibliotheek Purmerend, de eerstvolgende is op woensdag 4 december. Een afspraak maken mag ook. Bel 0299-454073.

Openingstijden en adressen op www.bibliotheekwaterland.nl