PURMEREND - Op woensdag 7 februari 2018 bracht gedeputeerde Jack van der Hoek van de Provincie Noord-Holland een bezoek aan Purmerend. Wethouder Mario Hegger ontving hem met enkele collega’s in de Purmerendse GasVrij modelwoning aan de Gasinjetstraat 74. Buurtbewoners kunnen hier langskomen met vragen over het aardgasvrij project.

De gedeputeerde en een tweetal medewerkers waren te gast om de ervaringen van betrokken bewoners te horen in voorbereiding op de pilot om woningen van het aardgasnet af te koppelen. Hiervoor ging hij in gesprek met buurtgenoten de heer Kas en mevrouw Van der Pol. Van der Hoek heeft zich laten informeren over de duurzame ambitie van de gemeente Purmerend om in 2035 aardgasvrij te zijn en over hoe de provincie daarin kan ondersteunen.

Biocentrale Stadsverwarming

Het bezoek aan de GasVrij modelwoning werd gecombineerd met een rondleiding in BioWarmteCentrale de Purmer van Stadsverwarming Purmerend. Driekwart van de woningen in Purmerend heeft geen aardgasaansluiting, maar is aangesloten op het duurzame Purmerendse warmtenet.

Gedeputeerde Jack van der Hoek: "Purmerend doet nu ervaringen op met het aardgasvrij maken van bestaande woningen van particulieren waar de rest van Nederland in de toekomst ook mee te maken krijgt en van kan leren".