PURMEREND - Elk 2e weekend van de maand organiseert Cultuurhuis Wherelant inspirerende workshopweekends. De eertsvolgende editie vindt plaats op 8 en 9 februari. U kunt dan meedoen met workshops decoratieschilderen, interieurstyling, beeldhouwen, glas in lood, sieraden maken, familietheater of tekenen en schilderen. Ervaring is niet belangrijk, iedereen kan meedoen op zijn of haar niveau en gaat met een persoonlijk (kunst)werk of mooie ervaring naar huis.


Decoratie, theater, schilderen en zilverklei
Heeft u altijd al dat kastje van oma of die goede vondst uit de kringloopwinkel willen oppimpen? Dan is de workshop decoratietechnieken een aanrader. Lijkt het u leuk om eens met het hele gezin iets totaal anders te doen? Kom dan naar de familieworkshop theater waarbij je met elkaar een voorstelling maakt naar aanleiding van een sprookje. Tijdens de ‘Out of the box schilderworkshop’ komt u in aanraking met uiteenlopende teken- en schildertechnieken en leert u bijvoorbeeld dat er meer manieren zijn om te schilderen dan met een penseel. Bij de workshop zilverklei maakt u een persoonlijk sieraad van zilver dat u straks met trots draagt. Bij de workshop ‘Schuimende golven schilderen’ is het schilderij, Vuurtoren in de branding, van Hendrik Mesdag het uitgangspunt. U leert over penseelvoering, licht en diepte, beweeglijkheid en hoe u met diverse technieken het prachtige effect van de schuimkoppen en het bewegende water op het doek krijgt.

Glas in lood, beeldhouwen en interieurstyling
Nieuw bij Wherelant is de workshop interieurstyling waarbij deelnemers een helder beeld krijgen over welke stijl(mix) het beste bij hen past. Dit leidt tot een persoonlijk moodboard waarbij afbeeldingen, kleuren en materialen samen ieders persoonlijke stijl weergeven. Wilt u op een andere manier met uw handen uit de mouwen? Dat kan in het beeldhouwatelier bij de speksteenworkshop waar u gaat hakken, zagen en vijlen. Of maak kennis met het mooie ambacht van de glazenier bij de glasworkshop. In één dag leert u een glas in lood raam van 30 x 40 cm te maken dat daarna uiteraard mee naar huis mag.

Inschrijven of meer informatie?
Op www.wherelant.nl staat alle informatie over de workshops, voor vragen kunt contact opnemen met met de administratie via 0299 – 434 777. De dagworkshops zijn van 10.00 tot 16.00 uur, de middag workshops zijn van 13.00 tot 16.00 uur. U vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.