PURMEREND - Burgemeester Don Bijl heeft op donderdag 26 april Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan Purmerenders. Het gaat om twee onderscheidingen Ridder in de Orde van Oranje Nassau en 7 onderscheidingen Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De volgende personen ontvangen een Koninklijke Onderscheiding:

Mevrouw M.J.A. Hendrikse

Decoranda (75),tot 1994 werkzaam bij een administratiekantoor, ontplooide/ontplooit vanaf 1995 de volgende activiteiten:

 • vrijwilliger in het Waterland Ziekenhuis waar zij patiënten vervoerde, bloemen verzorgde en een luisterend oor bood. Momenteel is zij gastvrouw in de centrale hal.
 • vrijwilliger bij het winkeltje in Verpleeghuis Novawhere.

Zij kan worden gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd heeft ingespannen ten bate van de samenleving of anderen heeft gestimuleerd. Gelet op de aard, de duur, de uitstraling en de betekenis van haar activiteiten is mevrouw Hendrikse bij Koninklijk Besluit van 26 oktober 2017, nr. 2017001829, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw J. de Kok

Decoranda (53) is werkzaam als buurtsportcoach bij Spurd te Purmerend en ontplooide/ontplooit vanaf 1984 de volgende activiteiten:

 • vrijwilliger bij Korfbalvereniging ACKV Oranje Nassau te Amstelveen, kantinecommissie, toernooicommissie, oliebollencommissie en onderdeel van het wedstrijdsecretariaat.
 • scheidsrechter en bij Korfbalvereniging Purmer en tevens draait zij kantinediensten.
 • hulpmoeder op basisschool De Ploegschaar Purmerend.
 • scriba van het Beraad van Kerken Purmerend.
 • bezorger van de wijkkrant van Gemeente Purmerend.
 • vrijwilliger bij Stichting Bim-Bam.

Mevrouw de Kok voldoet aan het criterium "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd". Gelet op de aard, de duur, uitstraling en betekenis van de activiteiten is mevrouw de Kok daarom bij Koninklijk Besluit van 7 oktober 2017, nr. 2017001703, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer J.W. Langereis

Decorandus (74) was in 1978 oprichter en is sindsdien directeur/voorzitter van Stichting Dierenambulance Purmerend e.o.

 • In 1978 begon hij met eigen geld en heeft zich de afgelopen 40 jaar grotendeels belangeloos ingezet voor de dierenhulpverlening in de regio, maar ook voor de organisatie achter de dierenhulpverlening. Door zijn bevlogenheid is de dierenambulance uitgegroeid tot een professionele dierenambulancedienst die 24/7 beschikbaar is.

De heer Langereis kan worden gekwalificeerd als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”. Gelet op de aard, de duur, de regionale uitstraling en de betekenis van zijn activiteiten, is de heer Langereis daarom bij Koninklijk Besluit van 11 januari 2018, nr. 2018000024, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer C.B. Lanser

Decorandus (82), sinds 1997 gepensioneerd, ontplooit/ontplooide vanaf de jaren ’70 de volgende vrijwillige activiteiten:

 • scheidsrechter veldvoetbal en penningmeester van de Scheidsrechtersvereniging Amsterdam.
 • vrijwilliger bij voetbalclub de Volewijcker en DVC Buiksloot te Amsterdam als scheidsrechter. Tevens was hij voorzitter, penningmeester, speaker bij thuiswedstrijden en samensteller van het clubblad.

Hij kan worden gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”. Gelet op de aard, de duur en de uitstraling en de betekenis van zijn activiteiten, wordt de heer Lanser daarom, bij Koninklijk Besluit van 23 oktober 2017, nr. 2017001787, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw A. Lont

Decoranda (75), gepensioneerd sinds 2002, ontplooide/ontplooit vanaf 1980 de volgende vrijwillige activiteiten:

 • Tennis- en Padelvereniging Elckerlyc bar- en keukenmedewerker.
 • begeleider bij rolstoeldansen en bingo bij zorgcentra Overwhere en Molentocht te Purmerend.
 • begeleiden van lichamelijk beperkte kinderen en jongeren tijdens vaarvakanties van Sjaak Pach Stichting Purmerend.
 • buurtbuschauffeur bij EBS.
 • diverse werkzaamheden zoals koken, schoonmaken en assisteren van de verpleging bij Hospice in Vrijheid Purmerend.

Betrokkene kan worden gekwalificeerd als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd". Gelet op de aard, de duur, de uitstraling en de betekenis van haar activiteiten, is mevrouw Lont daarom bij Koninklijk Besluit van 20 november 2017, nr. 2017002000, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer L.C. Mulder

Decorandus (64), zelfstandige, ontplooide/ontplooit vanaf de jaren ’80 de volgende vrijwillige activiteiten:

 • bestuurder in diverse bestuursorganen bij FOCWA, een actieve ondernemersvereniging die belangen behartigt van ondernemers in de Nederlandse carrosseriebranche. De federatie telt ruim 1950 aangesloten bedrijven.
 • vrijwillig ambtenaar van politie eenheid Amsterdam, hij pakte voorkomende werkzaamheden op om beroepscollega’s te ontlasten en was betrokken bij een pilot waarbij politievrijwilligers ingezet worden bij een specifiek basisteam. Ook begeleidde hij bijzondere evenementen.
 • voorzitter van sportclub “het sportleven begint bij 40+”.

Betrokkene kan worden gekwalificeerd als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd". Gelet op de aard, de duur, de uitstraling en de betekenis van zijn activiteiten, is de heer Mulder daarom bij Koninklijk Besluit van 13 maart 2018, nr. 2018000441, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer F.K. Nicolai

Decorandus (71), tot zijn pensionering in 2012 werkzaam als projectleider bij Rochdale, ontplooit/ontplooide vanaf 1995 de volgende activiteiten:

 • vrijwilliger bij voetbalclub FC Purmerend o.a. als secretaris en coördinator zaal, wedstrijdsecretaris en lid wedstrijdzaken. Tevens beheert hij de website.
 • daarnaast is hij consul bij de KNVB.

Betrokkene kan worden gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”. Gelet op de aard, de duur, de uitstraling en de betekenis van zijn activiteiten, wordt de heer Nicolai daarom bij Koninklijk Besluit van 28 maart 2018, nr. 2018000577, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw H.B. Savoij

Decoranda (80), ontplooit/ontplooide vanaf 1970 de volgende vrijwillige activiteiten:

 • mantelzorger/ondersteuner van bewoners van appartementencomplex Zon, waar zij zelf ook woonachtig is.
 • diverse functies bij Verpleeghuis Molentocht, o.a. vrijwilliger bij het dagactiviteitencentrum, assistentie bij uitstapjes, secretaris van de cliëntenraad en lid van de recreatiecommissie.
 • vrijwilliger en voorzitter van de afdeling Purmer-Zuid van de Nationale Vereniging de Zonnebloem. Zij assisteert bij en organiseert activiteiten.

Betrokkene kan worden gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”. Gelet op de aard, de duur, de uitstraling en de betekenis van de activiteiten, wordt mevrouw Savoij daarom bij Koninklijk Besluit van 22 januari 2018, nr. 2018000083, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw R.C.M. Vervloet

Decoranda (64), werkzaam als bus begeleider bij Odion Purmerend, ontplooit/ontplooide vanaf 1996 de volgende vrijwillige activiteiten:

 • wijkcoördinator en regiocoördinator voor de collecte van het Longfonds. Zij is aanspreekpunt , onderhoudt contacten met het landelijk bureau en voert administratieve werkzaamheden uit.
 • wijkcoördinator voor de collecte van de Nierstichting.
 • wijkcoördinator voor de collecte van het Reumafonds.
 • vrijwilliger bij verpleeghuis Molentocht te Purmerend als medewerker koffiecorner en luisterend oor voor de bewoners.

Betrokkene kan worden gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd” . Gelet op de aard, de duur, de uitstraling en de betekenis van de activiteiten, wordt mevrouw Vervloet daarom bij Koninklijk Besluit van 10 april 2018, nr. 2018000652, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.