PURMEREND - In de wereld van het interieurdesign draait alles om het vinden van de perfecte balans tussen kleuren, texturen en materialen. Waar aan het einde van de twintigste eeuw de interieurs voornamelijk versierd werden met drukke prints, felle kleuren, tapijt en donker eiken, moet een huis nu vooral rust uitstralen en feng shui zijn. Om te voorkomen dat het saai wordt, worden lichte pasteltinten gecombineerd met zwarte meubels van robuust hout of metaal en wordt er gespeeld met ruwe materialen, zoals wol, hout, metaal, glas en riet. Op dat stukje zwarte robuuste meubels van hout, denk bijvoorbeeld aan een zwarte tafel met ovaal blad, willen we in dit blog graag wat dieper ingaan.


Zwarte meubels van mangohout: een unieke toevoeging

Zeg je robuust hout, dan zeg je mangohout. Mangohout is van nature een stevige houtsoort met unieke nerftekeningen en grote knoesten. En naast dat er veel blanke meubels van worden gemaakt, zijn er dus ook veel zwart gebeitste varianten verkrijgbaar. Het hout staat bekend om zijn duurzaamheid en stevigheid, waardoor het uitermate geschikt is voor het maken van meubels die een leven lang meegaan.

Breed inzetbaar

Of je nu een industrieel, landelijk, Scandinavisch of bohemien interieur hebt, zwarte mangohouten meubels kunnen naadloos geïntegreerd worden en zorgen voor een mooi contrast. Zet bijvoorbeeld een zwarte eetkamertafel van mangohout in de eethoek neer, gecombineerd met lichtgekleurde eetkamerstoelen van teddystof voor een eigentijdse uitstraling. Of kies voor een zwarte salontafel met zwarte metalen accenten als blikvanger in een verder minimalistische woonkamer.

Makkelijk in onderhoud

Niet alleen visueel zijn zwarte mangohouten meubels aantrekkelijk, ook qua onderhoudsgemak scoren ze hoog. Het hout is van nature al sterk en door de behandeling met beits en bijenwas zijn de meubels ook beschermd tegen slijtage en kringen. Wanneer je er met liefde mee omgaat, heb je dus lang plezier van een zwart mangohouten meubel. Mochten er toch gebruikssporen te zien zijn, dan doet een nieuw laagje beits of olie vaak wonderen.

Kortom, zwarte mangohouten meubels zorgen voor een speels contrast en bieden daarnaast nog veel meer voordelen. Wat houd je nog tegen om niet direct op zoek te gaan naar jouw parel?