PURMEREND - De man die de 13-jarige Ivano Baptista in januari vorig jaar opzettelijk aanreed, is door de rechter veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en een rijontzegging van zes maanden. "Bizar. Ik ben echt in shock", reageert de moeder van de jongen uit Purmerend teleurgesteld.

Dit is niet bepaald de uitspraak waar het slachtoffer en de familie op hadden gehoopt. "Dit is een leuke les in de opvoeding van kinderen: gebruik allemaal de auto als wapen", zegt Angrira Chandra cynisch tegen NH Nieuws. Na de eis van twee weken geleden was er hoop op een gevangenisstraf. De 52-jarige man uit Purmerend kreeg wel veertien dagen celstraf, maar doordat er dertien dagen van voorarrest worden afgetrokken, blijft daar slechts één dag van over.

Ivano werd begin vorig jaar opzettelijk aangereden door zijn buurman. Die was boos omdat de toen 12-jarige jongen en zijn vriendjes aan het belletje trekken waren. Het slachtoffertje brak bij de aanrijding zijn been en moest lang revalideren.

Eerder Angira al aan NH Nieuws dat de gebeurtenissen haar zoon erg hebben aangegrepen. "Ivano speelt zelden tot nooit meer buiten."