DE RIJP - De Rijper IJsclub is volop bezig met de voorbereidingen van de 'eerste echte Rijper quiz', die komende zaterdag 5 mei plaats vindt. Voor de echte Rijpers wordt dit volgens de ijsclub een quiz en een feest der herkenning.

Deelnemende teams dienen uit vier personen te bestaan met bij voorkeur een zo divers mogelijke samenstelling: jong, oud, denkers en doeners. De bedoeling is om over zoveel mogelijk kennis en vaardigheden te beschikken om de quiz, die grotendeels gaat over het dorp, bekwaam af te ronden. De quiz vind op verschillende locaties plaats, namelijk Café de Oude Herberg, De Dam 2, Restaurant bij Ernst, Lunchroom de Walvis en de Leeghwater-zaal van het Raadhuis. De deelnemende teams dienen alle locaties aan te doen om de quiz te volbrengen.

Finale
De grote finale is uiteindelijk in de grote tent op het Gasfabriekterrein waar alle teams samenkomen en alle deelnemers worden voorzien van een hapje. Vanaf 18.00 uur zal de gehele dag dan vrolijk worden afgesloten met livemuziek in de tent. Rondom de tent zijn er door de Stichting Volksfeesten ook diverse activiteiten georganiseerd voor de jeugd. De organisatie die in handen is van de Rijper IJsclub, Stichting Volksfeesten en de Rijper horeca-ondernemers hopen uiteraard op een grote belangstelling. Inschrijven per team kan a.s. zaterdag vanaf 14.00 uur in de tent op het Gasfabriekterrein.