PURMEREND - Vanaf deze week kunnen klanten bij Albert Heijn een compleet vernieuwd aardappelschap vinden. Een nieuwe indeling, nieuwe producten en verpakkingen en informatieve schapkaarten maken het klanten makkelijker een keuze te maken. De vernieuwing is het resultaat van de gezamenlijke inspanning van Albert Heijn en aardappelverpakkers Leo de Kock uit Purmerend en Nedato uit Oud-Beijerland. Het doel: Nederland de aardappel weer laten herontdekken.

Nederland is een aardappelland, we eten gemiddeld drie tot vier keer per week aardappelen. De manier waarop we aardappelen bereiden en eten verandert en we zien dat klanten graag meer willen variëren. Men zoekt afhankelijk van het kookmoment in het huishouden dan weer eens voor een gemakkelijke oplossing en dan wil men weer eens culinair genieten en uitpakken. Voor allerlei behoeftes vindt men in het nieuwe AH schap een passende oplossing. Geen alleskunners maar specialistische concepten, lekker voor friet, stampot, poffen of de snelle maaltijd. Het nieuwe schap sluit aan op deze ontwikkelingen.

De meeste varianten aardappelen bij Albert Heijn worden al jaren geleverd door Leo de Kock. Samen met Leo de Kock (dochterbedrijf van Agrico) en Nedato heeft Albert Heijn het nieuwe schap ontwikkeld, producten toegevoegd en verpakkingen aangepast waardoor de aardappelen meer tot hun recht komen.

De belangrijkste wijzigingen op een rij:

  • Alle producten krijgen een nieuwe, transparante verpakking zodat de aardappelen goed te zien zijn. De verpakking is gemaakt van UV-werend folie dat groenverkleuring tegengaat.
  • Meer keuze in kleinverpakkingen en verkoop losse aardappelen om voedselverspilling tegen te gaan. Er komen nieuwe rassen en varianten bij, zoals pofaardappelen in een handig stoomzakje, de zoete, tikkie kruidige aardappel en nieuwe robuuste Biologische rassen als Carlous en Alouette.
  • Het assortiment wordt ingedeeld in vier groepen: veelzijdige tafelaardappelen ((iets) kruimig, vastkokend), toepassingsaardappelen (bijvoorbeeld voor stamppot, friet, poffen en stomen), herkomst en specials (diverse AH Excellent producten en smaakvolle rassen zoals de Friese Borger).
  • Bij de producten hangen kaartjes met informatie over de verschillende aardappelen en de toepassingsmogelijkheden.

Bakken, koken, stomen, pureren, roosteren, poffen, smoren of wokken: de bereidingsmogelijkheden van de aardappel zijn legio. We willen graag variëren, maar welke pieper gebruik je waarvoor, welke verschillende rassen en variëteiten zijn er en hoe zet je een verrassend gerecht met aardappelen op tafel? Op www.facebook.com/leodekock.nl staan tips voor de bereiding en verrassende aardappelgerechten zoals friet met truffel en parmezaanse kaas of een Indiase andijviestamppot.