PURMEREND - Ben jij werkgever en ben je voor langere tijd op zoek naar een extra werknemer, maar wil je die nog niet in dienst nemen? Dan is het mogelijk om medewerkers via detachering in te lenen via BaanBereik, een full service uitzendbureau in Noord-Holland. Je kunt hier rekenen op een breed netwerk en kandidatenbestand. Gespecialiseerde intercedenten voor onder andere Bouw, Techniek en Office verzorgen het complete werving- en selectieproces, tot en met het tekenen van het contract. Tijdens de werkperiode begeleiden zij de werknemer op persoonlijke wijze, precies zoals het goed werkgeverschap betaamt. Detacheren biedt je dus net als uitzenden een flexibel personeelsbestand, maar met een vooraf besproken contractduur en meer zekerheid.


De voordelen van detacheren kort samengevat:

• Kandidaten met de juiste kennis en ervaring;
• Geen werkgeversrisico. BaanBereik verloont de werknemer en verzorgt loondoorbetaling bij verlof, ziekte of uitval;
• Zekerheid. Jij spreekt een vaste periode met de werknemer af, waardoor je meer zekerheid hebt dat die langer blijft.

De werkwijze bij detacheren
Heb je een openstaande vacature en wil je dat BaanBereik je daarbij helpt? Door middel van een persoonlijk kennismakingsgesprek bespreken de intercedenten de vacature en leren zij jouw bedrijf en je medewerkers kennen. Vervolgens stellen zij passende kandidaten voor en plannen ze daarna een sollicitatiegesprek. Heb je de juiste kandidaat gevonden? Dan is het tijd om het detacheringscontract te tekenen. Ook het financiële gedeelte is goed geregeld. Samen met jou wordt de kandidaat ingeschaald volgens het cao (collectieve arbeidsovereenkomst) dat in jouw branche van toepassing is. Het tarief kan worden vastgesteld als het bruto-uurloon bekend is. Samen met jou wordt het detacheringscontract getekend en jij betaalt de afgesproken contracturen.

Binnen een week een geschikte nieuwe medewerker
Naast detacheren vind je bij het uitzendbureau in Alkmaar en Hoorn goede mogelijkheden op het gebied van werving & selectie. ‘Als het nodig is, vinden wij binnen een week een geschikte nieuwe werknemer. Dit doen we tegen gunstige tarieven. De opdrachtgever betaalt een fee over het jaarsalaris van de gekozen werknemer. Bovendien werkt het enorm efficiënt: men hoeft niet zelf alle reacties door te spitten, maar heeft de keuze uit de drie beste kandidaten’, vertelt directeur Mona Roorda. ‘In de basis ligt onze focus bij Bouw, Techniek en Office. In de afgelopen jaren hebben we onze horizon verbreed naar andere branches met een verhoogde vraag naar vakmensen. Organisaties kunnen tegenwoordig ook bij ons terecht voor professionals op elk niveau in onder andere de Horeca, het Gemeentelijk Domein en de Zorg. Ook voor het hogere segment ontvangen we steeds meer opdrachten voor werving & selectie. Zo komen er de laatste tijd vacatures voor operationeel manager, algemeen directeur, financial controller, accountant, marketing manager en HR-manager voorbij.’