PURMEREND - Eric Wentelaar uit Purmerend had nooit gedacht dat hij zich zo aan een vogeltje zou gaan hechten, maar nu parkiet 'Loekie' vermist is, maken hij en zijn vrouw zich ernstig zorgen over het lot van Loekie. "We zijn heel verdrietig."

Gisteren ging het mis. Loekie speelt normaal gesproken binnen en is erg aanhankelijk. "Hij komt altijd naar je toe en dan gaat 'ie op je schouder zitten", zegt Eric tegen NH Nieuws.

"Mijn vrouw was gisteren buiten en zoals altijd zat de hordeur dicht. Dan kan hij niet naar buiten." Toch wist de parkiet, toen zijn vrouw de hordeur open en dicht deed, door een kiertje van 10 centimeter te glippen. "Toen zat hij op de grond en dat is op zich niet zo erg, maar hij wilde terugvliegen omdat hij naar mijn vrouw toe wilde", beschrijft Eric hoe het mis ging. Loekie schrok vervolgens van het glas en vloog toen hoog de lucht in.

Lees ook: Douane vindt 22 grasparkieten in bagage op Schiphol

"We hebben gisteren tot zonsondergang gezocht, en vanochtend voor mijn werk ben ik weer in de buurt wezen kijken of ik hem ergens zag." Maar voorlopig is er geen spoor van Loekie. Eric hoopt dat mensen hem gezien hebben. Toch realiseert hij zich dat de kans klein is dat ze Loekie terugvinden. "Maar dan hebben we er in ieder geval alles aan gedaan."

Lees ook: Bergparkiet lift mee met vrachtwagen: chauffeur zoekt eigenaar

"We maken ons gewoon zorgen. Hij is nu alleen en we weten niet hoe het met hem gaat. En hij weet natuurlijk niet dat we hem zoeken", zegt Eric weemoedig. "We zitten eigenlijk in een soort rouwproces nu. Want het voelde echt als een lid van de familie. Hij kwam bij je zitten en zei dan 'hé vriend', omdat ik dat altijd tegen hem zeg. Hij kon zelfs apporteren, dan gooide je een ballletje weg, en bracht hij 'm terug."

Mocht je parkiet Loekie gezien hebben, laat dan een bericht achter onder dit Facebookbericht.