MIDDENBEEMSTER - Vier eeuwen Keyserkerk in Middenbeemster is afgelopen jaar uitgebreid gevierd. De festiviteiten rond het oudste gebouw van de Beemster worden afgesloten met de lancering van de glossy 400 jaar Keyserkerk. Dat gebeurt zondag 31 maart om 11.15 uur in de Keyserin, de aanbouw van de Keyserkerk.

Kunst, cultuur en samenleving

In bijna 130 fullcolour pagina's staan prachtige verhalen over het begin van de Keyserkerk: over Hendrick de Keyser en zijn bouwteam, over Carel Fabritius, Rembrandts beroemdste leerling en zoon van de eerste koster. Verder vooral veel interviews met mensen die allemaal iets hebben met het oudste gebouw van de Beemster: kerkgangers en kunstenaars als Claudy Jongstra, Carel Kraayenhof, architecten en Beemsterlingen te kust en te keur. Alle verhalen en interviews over kunst, cultuur en samenleving worden geïllustreerd door meer dan honderd schitterende foto's van de hand van Dennis A-Tjak.

Overhandiging

Het 'eerste nummer' wordt op zondag 31 maart na afloop van de Paasdienst overhandigd aan Ellen van Selm, burgemeester van Purmerend en kerkbestuurslid Remo Strijker. Dit vindt rond 11.15 uur plaats in de Keyserin, naast de kerk. Vanaf dat moment is de glossy ook te koop voor € 8,95. Onder meer via de webshop van Visit Beemster, het Bezoekerscentrum, Bij Moeders in de Kosterij en Ranonkel arrangeurs in Middenbeemster en in de museumwinkel in de Peperstraat in Purmerend.