PURMEREND - Met geld leren omgaan. Je kunt er maar beter vroeg mee beginnen. Op jonge leeftijd wordt namelijk de basis gelegd voor een gezonde financiële toekomst. Kinderen van Oecumenische Basissschool Klim‐op in Purmerend kregen daarom afgelopen maandag een gastles van een medewerker van creditcardmaatschappij International Card Services (ICS). De les vond plaats in het kader van de jaarlijkse Week van het Geld.

ICS vindt het belangrijk dat kinderen leren verantwoord met geld om te gaan. Thijs Hollander is een van de ICS medewerkers die dit jaar een gastles geeft en wel op De Klim‐op in Purmerend. "Het is goed en vooral ook superleuk om kinderen meer te vertellen over geld en om met ze in gesprek te gaan over geld ", zegt Thijs, die de les gaf aan groep 8 van De Klim‐op. De onderwerpen in de klas gingen over betalen, pinnen en verstandig met geld omgaan. "Een euro kun je maar één keer uitgeven. Geef je het vandaag uit aan een skin in Fortnite, dan heb je misschien niet genoeg voor de nieuwe FIFA straks. Koop je er nu iets van in de stad, heb je niet genoeg voor een kadootje voor je beste vriend of vriendin."

Ook zijn eigen kinderen laat Thijs nadenken over een doel om voor te sparen, want zo leren kinderen om prioriteiten te stellen. Met geld omgaan leer je ook door het te doen. “Iedereen kent wel een situatie waar je als kind een keer te snel al je geld uitgaf. Door dat soort ervaringen, maar vooral door het er over te hebben, leer je omgaan met geld en leer je prioriteiten stellen. Met deze gastles hoop ik dat ik heb kunnen bijdragen aan die basis voor kinderen.”, aldus Thijs. “De kinderen waren in ieder geval heel enthousiast, er was veel interactie en er waren goede discussies!”

Over de Week van het Geld
Het platform Wijzer in geldzaken is in 2006 opgericht door het ministerie van Financiën met als doel om financiële competenties in het onderwijscurriculum te integreren. Ter ondersteuning van deze doelstelling organiseert Wijzer in geldzaken jaarlijks de Week van het geld.

Over International Card Services
ICS verzorgt als creditcardmaatschappij al 30 jaar de uitgifte en het gebruik van Mastercard en Visa creditcards in Nederland. Met zo’n 3 miljoen creditcards in portefeuille is ICS marktleider in Nederland. ICS bedient zowel consumenten als klanten op de klein‐ en middelgrote zakelijke markt. De creditcards

die ICS uitgeeft zijn het meest geaccepteerd ter wereld; betalen met een ICS creditcard betekent wereldwijd veilig betaalgemak, excellente service en verzekerd zijn als er iets misgaat.

ICS geeft niet alleen de eigen Visa World creditcard uit, maar doet dit ook in samenwerking met partners zoals retailers, banken en belangenorganisaties. Zo geeft ICS onder andere de ANWB Creditcard, de Bijenkorf Card en de BMW Visa Card uit. ICS opereert sinds 2010 als 100% dochter van ABN AMRO Bank N.V. en heeft vestigingen in Nederland en Duitsland.