PURMEREND - Heb je net een nieuwe bedrijfsauto gekocht en sta je op het punt om een bedrijfsautoverzekering Univé af te sluiten? Het afsluiten van een verzekering is eenvoudiger dan je denkt! Als ondernemer hoef je namelijk niet veel tijd kwijt te zijn aan het zoeken van de beste verzekering, het ontdekken van de dekkingen en het invullen van een lading papierwerk. In plaats daarvan gebeurt alles online, zodat je binnen enkele minuten al met jouw auto weg kan rijden. Je hoeft daardoor alleen nog maar te bepalen welke verzekering het beste bij je past. Want ga je voor de WA-verzekering, of toch een uitgebreidere variant zoals een beperkt casco of een allrisk verzekering? Iedere variant heeft zijn eigen dekkingsmogelijkheden.

De persoonsgegevens en de juiste dekking


Zodra je het type verzekering hebt bepaald wat bij je past, is het goed om alle benodigde informatie te verzamelen. Het online afsluiten houdt namelijk ook in dat je de gevraagde gegevens in moet vullen. Denk aan jouw persoonsgegevens, rijbewijsinformatie, het kentekenbewijs en alle andere informatie over de bestelwagen. Door de gegevens vooraf al te verzamelen, voorkom je dat je tijd verliest tijdens het invullen. En dat terwijl het allemaal veel sneller zou moeten gaan. Je kan dan gelijk de gewenste dekking selecteren. Dit is immers de basis van jouw bescherming en voorkomt dat je voor verrassingen komt te staan in het geval van schade. Ook kan je de aanvullende opties nog bekijken die mogelijk zijn, zoals rechtsbijstand en pechhulp.

Het invullen van de aanvraag

Je begint dan met het invullen van het aanvraagformulier. Dit is het enige papierwerk dat nodig is bij een bestelautoverzekering zzp online afsluiten. Het formulier bestaat in eerste instantie uit vragen over jou als persoon. Denk aan de naam, adresgegevens en jouw schadevrije jaren. Daarnaast vraagt de verzekeringsmaatschappij om alle gegevens over de bestelauto in te vullen. Deze zijn nodig om de juiste premie te bepalen. Zorg er dus voor dat je alles zo nauwkeurig mogelijk invult. Zodra je alles hebt ingevuld, kan je het altijd nog een keer controleren voordat je op verzenden klikt. Vergeet ook niet om de polisvoorwaarden goed door te nemen. Hierin zie je namelijk alle uitzonderingen en uitgesloten schades staan. Dit voorkomt problemen tijdens het indienen van een schadeclaim.

Het voorstel en de eerste premie

Nadat je op verzenden klikt, krijg je van de verzekering een voorstel te zien. Dit voorstel is op basis van al jouw wensen en behoeften samengesteld. Niet alleen zie je wat de volledige verzekering inhoudt, maar ook wat je maandelijks gaat betalen. Neem de tijd om dit voorstel te bekijken en te controleren of alles echt naar wens is. Indien iets niet binnen jouw verwachten valt, kan je contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij. Als het wel naar wens is, bevestig je de aanvraag en vraagt de verzekering jou om de eerste premie te betalen. Volg hiervoor alle instructies, zodat de verzekering definitief is en je de weg op kan om jouw klanten te helpen.