PURMEREND - Het plannen van een bruiloft is als het regisseren van je eigen sprookje. Van de locatie tot de bloemstukken, elk detail draagt bij aan het verhaal van jullie liefde. Een van de eerste hoofdstukken van dit verhaal is natuurlijk de trouwkaart. Een uitnodiging die het begin van jullie avontuur markeert! Maar wat moet er eigenlijk in deze trouwuitnodiging staan? En misschien nog belangrijker, wat moet je vermijden? Lees snel verder!

Wat mag niet ontbreken op jouw trouwkaart?

De namen van het bruidspaar: Laten we met het belangrijkste beginnen, jullie namen. De namen van het bruidspaar moeten duidelijk en prominent worden vermeld. Gebruik volledige namen, en denk aan de volgorde. Traditioneel plaatst men de naam van de bruid eerst, maar voel je natuurlijk vrij om deze volgorde te wijzigen als je dat wilt!

Datum en tijd: De trouwdatum is de kern van de uitnodiging. Vermeld de datum en tijd van zowel de ceremonie als de receptie. Zorg ervoor dat de timing duidelijk is, zodat gasten weten wanneer ze worden verwacht.

Locatie: Geef gedetailleerde informatie over de locatie(s) van de bruiloft. Vermeld de naam van de locatie, het adres en eventueel aanwijzingen voor gasten die niet bekend zijn met de omgeving.

Reactie: Vraag daarnaast gasten om te reageren op de uitnodiging voor een bepaalde datum. Vermeld duidelijk hoe ze kunnen bevestigen of ze aanwezig zullen zijn. Dit is namelijk erg belangrijk voor het plannen van het aantal gasten.

Nu we de basis hebben afgedekt, laten we praten over de toon van je trouwkaart. Dit is waar je kunt spelen met persoonlijkheid en stijl.

Persoonlijke touch:
Voeg een persoonlijke noot toe aan je uitnodiging van Blijkaartje! Vertel kort het verhaal van jullie liefde, hoe jullie elkaar hebben ontmoet, of wat jullie het meest naar uitkijken op jullie grote dag. Dit geeft de kaart een warme en unieke uitstraling.

Stijlvolle stijl: Houd de stijl van je uitnodiging in lijn met het thema van je bruiloft. Als het een formele aangelegenheid is, kies dan voor een elegante, klassieke uitstraling. Als het meer casual is, kan je kaart dat ook weerspiegelen!

Nu we hebben besproken wat erin moet, laten we eens kijken naar wat er beter buiten kan blijven!

Te veel details:
Wees beknopt en duidelijk in je uitnodiging. Vermijd een overvloed aan informatie, zoals gedetailleerde routebeschrijvingen, cadeau verzoeken of de geschiedenis van je relatie. Bewaar deze details voor de website of andere communicatiemiddelen.

Geldverzoeken: Het is ongepast om financiële verzoeken, zoals een verzoek om geld of cadeaubonnen, op de trouwkaart te vermelden. Laat gasten hier zelf naar vragen, of verwijs ze naar jullie website of een cadeaulijst.

Last-Minute wijzigingen: Probeer last-minute wijzigingen te vermijden, tenzij absoluut noodzakelijk. Dit kan verwarring veroorzaken bij gasten en extra stress toevoegen aan de planning.