PURMEREND - De Noord-Hollandse bibliotheken organiseren voor de 27e keer een De Nationale Voorleeswedstrijd voor alle kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool. Maar liefst 9 basisscholen uit Purmerend hebben hun schoolkampioen aangemeld. Deze schoolkampioenen streden op zaterdag 8 februari in de Bibliotheek Purmerend om een plek in de kwartfinale. Maxime Kooij van basisschool De Nieuwe Wereld uit Purmerend is uit de 9 deelnemers verkozen tot de lokale voorleeskampioen.


Voorzitter van de jury Sharon Engers (Thea Taal) heeft al wel vaker gejureerd voor de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Maar dit keer vond de jury het wel heel erg moeilijk om een winnaar te kiezen. Sharon: “de kwaliteit van de voorlezers was dit keer uitzonderlijk hoog, en vooral omdat de deelnemers ook zo veel van zich zelf lieten zien”. Maxim viel op door zijn rustige maar humorvolle manier van voorlezen en heeft daarom de titel regionale voorleeskampioen en mag op zaterdag 14 maart in de Bibliotheek Tuitjehorn meestrijden voor een plek in de provinciale voorronde.


De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van de Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen.