PURMEREND - Op woensdag 7 februari ontsteken we voor het eerst officieel de verlichting in de wereldbol op de rotonde aan de Laan der Continenten. Om 20.00 uur ’s avonds gaat de verlichting aan. Dit moment markeert het einde van de werkzaamheden aan de rotonde. Samen met de voormalige wijkkerngroep, stichting Weidevenne en andere betrokken partijen wordt hier kort bij stilgestaan.

Enkele dagen geleden verschenen op sociale media al foto’s van de verlichte wereldbol. De verlichting is de afgelopen dagen uitvoerig getest. Oplettende passanten grepen hun kans en legden de bol direct vast. Toch blijft het officiële moment bijzonder voor de betrokken partijen. Jarenlang hebben met name de wijkkerngroep en de stichting zich ingezet voor Weidevenne. Tijdens de officiële opening staan zij stil bij wat er allemaal bereikt is in de wijk. De stichting heeft zichzelf inmiddels opgeheven nu Weidevenne bijna voltooid is.

Wereldbol

Het kunstwerk op de rotonde is gemaakt van cortenstaal, een onderhoudsvrij materiaal met een stoere uitstraling. Het ontwerp is van de hand van stedenbouwkundige Jan Beentjes en is gekozen door bewoners van de wijk. Het representeert de vier kwadranten van Weidevenne: Azië, Europa, Amerika en Afrika. Het kunstwerk is betaald door de voormalige stichting Weidevenne en de gemeente.