Limburg is een prachtige provincie in het zuiden van Nederland, waar veel te beleven valt voor jong en oud. Voor gezinnen met kinderen is Limburg de ideale vakantiebestemming. Met haar mooie natuur, leuke attractieparken en gezellige vakantieparken is er voor ieder wat wils. In deze blog zal dieper in worden gegaan op wat Limburg te bieden heeft en waarom dit de perfecte plek is om je volgende familievakantie te plannen, van de omgeving en activiteiten tot accommodatie, alles zal aan bod komen.


Ontdek de natuur

Wanneer je aan Limburg denkt is natuur waarschijnlijk het eerste wat in je opkomt. Dit is niet gek, want met het heuvelachtige landschap, de uitgestrekte bossen en de vele meren en rivieren is Limburg een paradijs voor vele natuurliefhebbers. Een vakantie in Limburg biedt dan ook volop mogelijkheden om eropuit te gaan in de natuur en nieuwe landschappen te ontdekken. Ga samen met de kinderen op ontdekkingstocht door de bossen, maak een fietstocht door de heuvels of breng een bezoek aan een van de vele natuurgebieden en ontdek de verborgen parel van Nederland.

Attractieparken voor een dag vol plezier

Naast de natuur valt er in Limburg ook genoeg te beleven. Er is een breed scala aan attractieparken waar de kinderen een onvergetelijke dag kunnen beleven. Een van de bekendste attractieparken in Limburg is Toverland. Dit park biedt een mix van spannende attracties en betoverende sprookjeswerelden. Met attracties voor alle leeftijden is Toverland een perfect dagje uit voor het hele gezin.

Daarnaast is een bezoek aan GaiaZOO ook een goede optie voor een dagje eropuit. In deze prachtige dierentuin kunnen kinderen niet alleen genieten van de vele dieren, maar ook leren over de natuur en het behoud ervan. GaiaZOO is een educatief en interactief park waar kinderen spelenderwijs meer te weten komen over de dieren en hun leefomgeving. Naast dat dit een leuke ervaring is zal deze ook leerzaam zijn en dus perfect voor een bezoekje met je kids.

Vakantiepark voor kinderen

Na een dag vol avontuur is het heerlijk om terug te keren naar een comfortabele uitvalsbasis. Hiervoor is een vakantiepark perfect geschikt. In Limburg zijn er verschillende vakantieparken te vinden die perfect zijn voor een bezoek met kinderen. Een van de vakantieparken voor kinderen is Parc Maasresidence Thorn, hier zullen jij en je kleintjes zich nooit vervelen.

Parc Maasresidence Thorn biedt een breed scala aan activiteiten voor kinderen. Zo is er een eigen strand waar talloze wateractiviteiten te vinden zijn beschikbaar, hier kan je kleintje leren wakeboarden of e-foilen bijvoorbeeld. Daarnaast kan je vanuit hier ook een heerlijke boottocht maken, het park is namelijk gelegen aan de Maasplassen. Daarnaast is er voor ouderen ook genoeg te beleven hier, ga in de buurt bijvoorbeeld golfen of maak een mooie fietstocht naar Thorn bijvoorbeeld. Tot slot kan je na een actieve dag lekker naar het restaurant om de dag met een gerecht uit de Limburgse keuken af te sluiten.