PURMEREND - De afgelopen periode zijn onnodig veel rioolproblemen geconstateerd door vervuiling in het riool. Grootste oorzaak hiervan is dat bewoners doekjes en textiel in het toilet gooien. Deze komen vanzelf in het riool terecht en uiteindelijk bij een rioolpomp. Deze pompen kunnen doekjes of textiel helaas niet wegpompen en blijven steken. Uiteindelijk schakelt de pomp zichzelf uit om verdere schade te voorkomen. Buiten de extra kosten geeft het overlast bij een groot aantal bewoners, omdat het rioolwater niet meer afgevoerd kan worden.

Het dringende verzoek is om geen andere stoffen door te spoelen die schade kunnen aanrichten aan het riool. Dus geen doekjes (ook geen billendoekjes) door het toilet te spoelen!

Onderstaande materialen en stoffen horen niet via het riool afgevoerd te worden:

Vaste-, vloeistoffen

Frituur-/braadvet/jus
Inlegkruisjes
Kattenbakkorrels (incl. milieuvriendelijke korrels)
Koffieprut
Maandverband
Puin- en cementresten
Watten
Wegwerpluiers (incl. milieuvriendelijke luiers)

Chemische stoffen

Afgewerkte olie
Bestrijdingsmiddelen
Medicijnen
Nagellak(remover)
Petroleum
Terpetine
Verfrestanten

Breng de chemische stoffen naar het KCA-depot bij de afvalstraat en doe de vaste- en/of vloeistoffen (eventueel in een verpakking) in de grijze container.

Meer informatie

Wilt u over dit onderwerp iets vragen? Neem dan contact op met de Beheerder Openbare Ruimte, bereikbaar via het Klantcontactcentrum Purmerend, (0299) 452 452.