PURMEREND - Sinds februari 2017 heeft de Koemarkt, hét horecaplein van Purmerend, het sfeervolle lunchcafé Brownies&downieS. De succesvolle franchiseketen telt zo’n 40 vestigingen. Na één jaar geeft eigenaar Sebas Koeter het stokje van de Purmerendse vestiging door aan Prinsenstichting. Op maandag 8 januari is hiervoor de handtekening gezet.

Brownies&downieS is meer dan een lunchroom waar je uitstekend kunt eten. Ineke Huibregtsen, directeur Prinsenstichting, licht toe: “Het bijzondere is dat hier mensen werken met een verstandelijke beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Het is fijn dat de overname geen consequenties heeft voor de huidige medewerkers van Brownies&downieS.”

Aanvulling

Prinsenstichting biedt in deze regio naast behandelingen voor mensen met een verstandelijke beperking, uiteenlopende vormen van wonen, thuiszorg, dagbesteding en aangepast werk. Juist in deze laatste categorieën is Brownies&downieS een mooie aanvulling. Het is overigens niet de eerste horecagelegenheid in Purmerend van Prinsenstichting. Ook het Grand Café Heel Europa aan de Genuahaven wordt door deze stichting gerund. Brownies&DownieS is een mooie aanvulling voor ons leerwerktraject Horeca. “Onze liefde voor de doelgroep, expertise in de ondersteuning van deze mensen én onze affiniteit met horeca komen hier mooi samen”, aldus een trotse mevrouw Huibregtsen.

Geheim van het succes

Of het nu gaat om een broodje, een complete high tea of één van die o zo verrukkelijke brownies. De medewerkers van Brownies&downieS zetten hun beste beentje voor om u een onvergetelijke lunchervaring te geven. U bent van harte welkom!