NEDERLAND - Bij de laatste update van het RIVM, dagelijks gepubliceerd rond 14.00 uur, staat het totaal aantal positie geteste mensen op bijna 35.000 personen. Na gisteren zijn er 165 meldingen van overleden personen bijgekomen. Dit aantal lijkt hoog ten opzichte van de vorige dagen, maar doorgaans ligt op dinsdag het cijfer hoog gezien de meldingen die na het weekend gerapporteerd worden. Desondanks tonen de cijfers een dalende lijn. Het totaal aantal overleden personen aan COVID-19 staat volgens de RIVM nu op 3916.


Actuele cijfers COVID-19: 21 april 2020

Positief geteste personen: 34.134*(+729)
Ziekenhuisopnames: 9.897(+118)
Overleden personen: 3.916**(+165)

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
** Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.

Vandaag zijn er 118 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 165 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 34.134 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM.

Op de dinsdagen is het aantal meldingen van opgenomen en overleden patiënten de afgelopen periode vaak het hoogste van de week. Dat is te verklaren doordat meldingen van op vrijdag, zaterdag en zondag opgenomen en overleden patiënten op maandag administratief worden verwerkt en gerapporteerd.

De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen over het algemeen lijken te werken. Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het aantal gemelde overleden patiënten.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Op de website van het RIVM verschijnt dagelijks de meest actuele stand van zaken.