PURMEREND - Gemeente Purmerend is erg blij met het grote aantal vrijwilligers dat wekelijks door de wijken loopt om zwerfvuil te rapen. Om deze vrijwilligers te ondersteunen, levert de gemeente onder andere grijpers en afvalzakhouders. Sinds deze week zijn er ook karretjes waar de vuilzakken in kunnen worden vervoerd. Deze karretjes verlichten het werk van de vrijwilligers die zich ondanks een lichamelijke beperking structureel inzetten voor het schoonhouden van hun wijk.

Vrijwilligerswerk gewaardeerd

Donderdag 8 maart ontving Irma Waarhuijs het eerste karretje uit handen van wethouder Mario Hegger. Irma zet zich al ruim 10 jaar in voor haar wijk. Irma: “Vanwege mijn reuma is het belangrijk om veel te bewegen. Daarom ging ik wandelen door de wijk. Tijdens mijn wandelingen zag ik veel vuil liggen en dat ben ik op gaan rapen. Ik ben heel blij met dit nieuwe karretje. Nu kan ik veel langer doorlopen en hoef ik niets steeds terug om de, voor mij, zware zakken naar huis te brengen. Fijn dat de gemeente mij hierin ondersteunt. Dankzij deze mooie middelen voel ik mij gewaardeerd in mijn vrijwilligerswerk.”

Gratis middelen voor vrijwilligers

Irma ziet de wijk steeds schoner worden, ook door andere buurtbewoners. “Ik hoop dat meer mensen dit gaan doen. Bij de gemeente kun je gratis hulpmiddelen, zoals grijpers en afvalzakhouders, aanvragen. Als iedereen de wijken netjes houdt, zorgen we samen voor een nette stad.” De gratis middelen kunnen worden aangevraagd via www.purmerend.nl/schoon.