PURMEREND - Pijn aan je voeten is vervelend, zeker als je regelmatig loopt. Je denkt misschien dat het vanzelf wel weer overgaat en dat het een kwestie is van rust nemen. Je ontziet je voeten voor een tijdje door minder te lopen. Toch is dat niet altijd de oplossing. Want behalve dat het niet zeker is dat de klachten daarmee overgaan, kan de oorzaak van de pijn ook elders in je lichaam liggen. Daarom is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. Woon je in Purmerend dan is de podotherapeut Zaandam de aangewezen persoon om je te helpen.

Waarom is het belangrijk om hulp te zoeken?

Als je pijn hebt, is het een natuurlijke reactie om je daarop aan te passen. Je neemt een andere houding aan en in geval van pijn aan je voeten, zul je waarschijnlijk anders gaan lopen. Dit kan de pijn tijdelijk verminderen, maar je loopt het risico dat je door deze onnatuurlijke houding op andere plaatsen van je lichaam klachten krijgt. Bijvoorbeeld in je rug of je knieën. Laat je jonge kinderen te lang doorlopen met klachten, dan is dit bovendien niet verstandig omdat de kinderen nog in de groei zijn en een andere houding dus blijvende klachten kan opleveren. Ook bij volwassenen is het beter om de klachten te bespreken bij de podotherapeut in Zaandam. Dit kan de pijn verlichten of oplossen en daarmee bespaar je jezelf een hoop frustratie en leed.

Wat is een podotherapeut Zaandam?

Een podotherapeut is een medisch specialist die zijn kennis gebruikt om klachten te verhelpen die je tijdens het lopen ondervindt. De oorzaak van de pijn kan in de voeten liggen, deze bestaan tenslotte uit vele botten, pezen en spieren. Het is echter ook mogelijk dat de oorzaak ergens anders ligt, bijvoorbeeld in de knieën of de bekken. Door een verkeerde houding, bekkeninstabiliteit of bijvoorbeeld een verschil in beenlengte, ondervind je pijn die je zelf niet kunt verminderen. De podotherapeut Zaandam zal tijdens een eerste afspraak je medische situatie doorspreken en daarnaast een aantal lichamelijke onderzoeken doen. Op basis daarvan stelt de podotherapeut in Zaandam een behandelplan op.

Waaruit bestaat de therapie bij podotherapeut Zaandam?

Niet in alle situaties is het onbekend wat de oorzaak van de pijn is. Een sportblessure is bijvoorbeeld goed te herleiden naar een verkeerde beweging of een overbelasting van een spiergroep. De podotherapeut in Zaandam heeft verschillende methodes om de diverse klachten te behandelen. Denk hierbij aan strekoefeningen of medical taping. Vaak werkt de podotherapeut in Zaandam met een combinatie van deze behandelmethodes. Het doel hierbij is om de spieren op een verantwoorde manier op te rekken en tegelijk de nog zwakke plekken te ondersteunen. In andere situaties kan de aanpak in de vorm van zooltherapie zijn. Een verkeerde houding van de voet wordt gecorrigeerd door een steunzool in de schoen te plaatsen. Hierdoor krijgt niet alleen de voet een beter draagvlak. De hele houding verbetert daardoor. En dat heeft weer een positieve uitwerking op de rest van je lichaam. Je knieën en heupen worden minder belast en daardoor zul je ook minder pijn in je rug ervaren. Genoeg redenen dus om niet met klachten rond te blijven lopen, maar advies in te winnen bij de podotherapeut Zaandam.