Ook in Purmerend lijken steeds meer mensen deelauto’s te omarmen. Door de relatief hoge kosten die auto's met zich meebrengen besluiten steeds meer mensen gebruik te maken van een autodeelplatform. Via een deelplatformen kunnen particulieren hun auto eenvoudig verhuren aan mensen zonder auto. Ook mensen die bewust geen auto bezitten, kunnen gemakkelijk via het platform een auto huren.


Autodelen populair in Purmerend

Het delen van auto’s, via deelplatformen zoals SnappCar, is in een groeiende trend. Steeds meer autobezitters besluiten hun auto te delen. Hierdoor zijn op termijn minder auto’s nodig, en worden ze slimmer gebruikt, want het is een gegeven dat een groot deel van de auto’s 23 uur per dag stil.

Duurzaamheid staat hoog op de agenda. Inwoners van Purmerend kunnen naast de financiële voordelen van het delen van hun auto een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld. Voor zowel verhuurders als huurders geldt dat zij, middels autodelen, bijdragen aan een duurzamer Purmerend, waarin minder auto’s nodig zijn.

Dit is voor veel mensen, naast de financiële voordelen, de belangrijkste reden om aan autodelen te doen. Het aanbod in de omgeving van Purmerend is groot met veel keuze aan autos, zowel handgeschakelde als automaat. En wil je meer keuze, en bijvoorbeeld een oldtimer of Tesla huren, dan kun je vooralsnog gemakkelijk een auto huren Amsterdam, dat op steenworp afstand ligt.

Leasen en delen
Wil je wel een eigen auto in bezit, maar deze op de dagen dat hij stilstaat slimmer inzetten? Dan kun je bij SnappCar een auto leasen, delen en daarmee je maandlasten terugverdienen. Verhuurders met een ingebouwd keyless-systeem verdienen gemiddeld zelfs €350,- per maand! Met Keyless kunnen huurders, de auto veilig openen via de app. Je kunt hier meer lezen over de mogelijkheden van Private Lease. Op deze manier rijd je goedkoop een auto en maak je een positieve impact op milieu. Ook is het leuke manier om in contact te komen met buurtbewoners.