PURMEREND - Bibliotheek Waterland is op zoek naar vrijwilligers (mentoren) die kunnen helpen bij CoderDojo Waterland die start in april.

CoderDojo is een open source, met vrijwilligers opgezette beweging die staat voor het houden van gratis, non-profit development clubs en reguliere sessies voor jonge mensen. Elke dojo kan anders zijn en staat volledig los van andere dojo’s. Bij een dojo leren kinderen tussen 7 en 17 jaar programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, games te maken en nog veel meer. Deelnemers ontmoeten anderen met dezelfde interesses, maken samen nieuwe dingen, en delen wat ze geleerd en gemaakt hebben. Development en programmeren wordt zo een leuke, sociale ervaring. CoderDojo Waterland zorgt voor een veilige omgeving in Bibliotheek Purmerend waar kinderen kunnen leren programmeren. Het mentorenteam bestaat uit bibliotheekmedewerkers en vrijwilligers, die steeds in wisselende samenstelling bij de dojo’s aanwezig zullen zijn.

CodeDojo Waterland zoekt uitbreiding voor het mentorenteam. Wil je kinderen inspireren en helpen beter voorbereid te zijn op de toekomst? Dan is mentor worden voor onze dojo iets voor jou! Weet je wat van programmeren (bijvoorbeeld Scratch en Python) en lijkt het je leuk kinderen daarmee te helpen? Meld je dan aan. Als volwassene leer je zelf ook tijdens de dojo’s en beleef je er plezier aan. Er zijn ook mentoren nodig die niet direct technisch onderlegd zijn. Om bijvoorbeeld om spullen klaar te zetten, voor de communicatie of voor de ontvangst en de registratie.

Belangstellenden kunnen een kijkje nemen op de websites van CoderDojo Nederland en CoderDojo Foundation. Heb je vragen? Mail dan naar Hanneke Pater via contact@coderdojo-waterland.nl.

Kinderen tussen de 7 en 17 jaar kunnen zich al aanmelden voor CoderDojo Waterland. De eerste dojo start op zaterdag 4 april van 13.30 – 15.30 uur en is daarna (tot de zomervakantie) iedere eerste zaterdag van de maand. De plek van de dojo is in de cursusruimte van Bibliotheek Purmerend (Waterlandlaan 40). Deelname is gratis maar aanmelden is verplicht. Kijk op www.coderdojo-waterland.nl.