PURMEREND - Huisdieren hebben speciaal voedsel nodig en eten andere dingen dan wij mensen. Dit is logisch, zul je denken voor knaagdieren, reptielen of vogels, maar hoe zit het nu met honden en katten, en bestaat er ook zoiets als superfoods voor huisdieren? We weten allemaal dat er speciaal katten- en hondenvoer op de markt is, maar zit hier echt alles in wat je dier nodig heeft? Wil jij ook weten wat de superfoods zijn voor huisdieren en welke voedingsmiddelen echt super zijn, lees dan snel verder.


Super voedingsmiddelen zijn voor ieder dier anders
Een papegaai heeft andere voeding dan een rat en een kat heeft andere voedingsstoffen nodig dan een hond of in een andere samenstelling. . Lees hier voor meer informatie over kattenvoer. De naam superfoods geeft aan dat er voldoende belangrijke voedingsstoffen in deze voeding zitten, en dat er geen schadelijke stoffen in zitten. Welke stoffen belangrijk zijn, is voor elk dier dus anders. Er zijn echter ook bepaalde bestanddelen die je onder de naam superfoods voor dieren zou kunnen rekenen en hierbij gaat het vooral om kruiden en om een organische zwavel vorm die we MSM noemen.

Organische zwavel en kruiden
Methylsulfonylmethaan is een organische zwavel soort die afgekort MSM wordt genoemd. Deze stof is gezond voor mensen en dieren. Het bevordert de aanmaak van collageen, wat weer zorgt voor een stevige en flexibele huid en vacht, en zorgt voor sterke nagels en hoeven. Omdat het niet in voldoende mate in voedsel voorkomt is het een belangrijk noodzakelijk voedingsmiddel voor huisdieren. Ook kruiden zijn voor sommige huisdieren een specialiteit met gezonde voedingsstoffen. In kruiden kunnen veel antioxidanten en vitamines en mineralen zitten, die samen met nog andere werkzame bestanddelen supergezond zijn voor je dierenvriendje. Veel dieren zijn dol op kruiden en eten deze graag vrijwillig, denk hierbij aan paarden en konijnen bijvoorbeeld. Katten zijn dol op kattenkruid en valeriaan.

Supplementen vullen aan
Er zijn diverse voedingssupplementen voor dieren op de markt die superfoods ofwel gezonde bestanddelen bevatten. Kies uit het uitgebreide assortiment met voedingsstoffen en kruiden wat goed is voor jouw huisdier en voeg dan simpelweg wat van een voedingssupplement aan de normale voeding toe. Meestal merkt het dier er niks van en zo krijgt hij eenvoudig alle belangrijke stoffen binnen die hij nodig heeft.

Gezonde voeding voor elk dier
Elk dier heeft behoefte aan ander voedsel en het belangrijkste is dat het hoofdbestanddeel van de voeding van goede kwaliteit is en de juiste verhoudingen bevat. Belangrijke voedingstoffen die ontbreken kun je simpelweg toevoegen via een voedingssupplement.