PURMEREND - Burgemeester Don Bijl heeft besloten shishalounge Babilonia voor de duur van negen weken te sluiten voor het publiek van zaterdag 27 januari tot zaterdag 31 maart 2018.

De brandweer heeft bij shishalounge Babilonia aan de Achterdijk 80 een veel te hoge concentratie koolmonoxide geconstateerd. De shishalounge is na een tweede controle door handhavers van de gemeente, de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit en de brandweer gesloten vanwege gevaar voor de gezondheid van de bezoekers. Een shishalounge is een horecagelegenheid waar men waterpijp kan roken.

Aanleiding tijdelijke sluiting

De reden voor het nemen van deze beslissing is dat de horecagelegenheid niet voldeed aan de voorschriften die verbonden zijn aan het exploiteren van een shishalounge, zoals het hebben van koolmonoxidemeters en een goed functionerend ventilatiesysteem. Deze waren beide niet aanwezig. Verder was er geen leidinggevende in het pand, die wel aanwezig moet zijn tijdens de openingstijden.

Veiligheid

Deze constateringen hebben geleid tot het besluit om de zaak tijdelijk te sluiten in het belang van de openbare orde en veiligheid en bescherming van het woon- en leefklimaat.