PURMEREND - Ben je dol op dat ontspannen gevoel dat je altijd hebt als je op vakantie bent? Dan is het leuk om een vleugje vakantie aan je eigen tuin toe te voegen, zodat het net lijkt alsof je op reis bent. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om jouw tuin om te toveren tot een waar vakantieoord. Wij vertellen je hieronder hoe je dat het beste aanpakt!

Creëer sfeer met bloemen en planten

Een goede tip om een vleugje vakantie aan je tuin toe te voegen, is door sfeer te creëren met een aantal nieuwe bloemen en planten. De beplanting in je tuin speelt een grote rol in hoe gezellig en tropisch je tuin erbij ligt in de zomermaanden. Vooral als je kiest voor kleurrijke bloemen en planten, zorg je in één klap voor gezelligheid. Het ultieme vakantiegevoel ervaren? Overweeg dan om eens om een kleine palmboom aan je tuin toe te voegen.

Bouw een buitenkeuken

Heb je ruimte en budget om je tuin flink aan te passen? Als je het ultieme vakantiegevoel wilt ervaren in je tuin, dan is het ook een idee om een buitenkeuken te bouwen. Dat kun je zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Met een buitenkeuken is het mogelijk om bij mooi weer lekker buiten te koken. Denk bij het installeren van een buitenkeuken aan bijvoorbeeld het plaatsen van een buitenfornuis en barbecue. Om ervoor te zorgen dat je tijdens de hete zomerdagen geniet van een verfrissend hapje of drankje, is het ook een aanrader om een dometic koelbox toe te voegen aan deze plek. Zo heb je alles bij de hand om in de buitenlucht te ontbijten, lunchen, snacken of te dineren!

Zet een zwembad neer


Een andere manier om de vakantie naar je tuin te halen, is door een zwembad neer te zetten. Denk je aan een tropische vakantie, dan denk je tenslotte aan zwemmen. Met een mooi zwembad wordt je tuin gelijk lekker zomers. Bovendien is het een functionele toevoeging, want het is de perfecte manier om tijdens de hete dagen even af te koelen.

Qua zwembaden heb je veel verschillende mogelijkheden. Waar veel mensen voor kiezen, is een intex zwembad. Zo’n model is dan ook zeker het ontdekken waard. Kies voor een formaat dat bij de grootte van je tuin past en voor een variant die je mooi vindt. Dan is de kans groot dat je geen spijt krijgt van deze zomerse aankoop.

Vergeet je tuinmeubelen niet

Een vakantietuin is natuurlijk niet compleet zonder een aantal fijne tuinmeubelen. Als je deze al hebt, is dat mooi meegenomen. Dan is het slechts een kwestie van deze weer tevoorschijn halen als het lekker weer wordt. Heb je nog geen tuinmeubilair, dan is het goed om daar verandering in te brengen als je veel tijd in de tuin wilt spenderen. Investeer in een mooie loungeset, ligstoel, hangmat, tuintafel of tuinbank.

Nu je meer weet over hoe je een eigen vakantieoord creëert in je tuin, kun je hiermee aan de slag. Zo wordt jouw zomer vast onvergetelijk!