Als je geboren bent in de periode van 21 mei tot 21 juni dan is je sterrenbeeld tweeling.


Tweelingen zijn nieuwsgierig, veelzijdig en leggen heel graag contact. Ze zijn daarom ook vaak te vinden in gezelschappen. Zolang ze ergens geïnteresseerd in zijn kunnen ze erg betrokken zijn, maar zodra het niet spannend genoeg meer is slaat de verveling toe. Dit is iets waar een tweeling niet tegen kan. Ze moeten iets te doen hebben. Een tweeling kan erg goed kletsen, ze kunnen praten en breien tegelijk om het maar zo te zeggen. Stil zitten is iets wat een tweeling niet kan. Ze hebben een grote fantasie, zijn leergierig en nieuwsgierig.

Tweelingen worden in de astrologie gezien als een mannelijk, positief en beweeglijk teken. Het hoort bij het element lucht en planeet Mercurius. Tweelingen zijn nogal aanwezig in hun omgeving, ze kunnen daarom wel wat tegengas gebruiken. Sterrenbeelden zoals ram, leeuw, weegschaal en waterman kunnen dat aan de tweeling bieden.

Tweelingen hebben bepaalde stenen waar ze graag mee werken. Dit zijn onder andere de agaat, aquamarijn, citrien, topaas en tijgeroog.

Agaat is een steen die in vele varianten voorkomt. De natuurlijke tinten zijn wit, beige, crème, geel en bruin. Alle fel gekleurde varianten zoals roze, paars, groen enzovoort zijn gekleurd door de mens. Wat elke agaat in elk geval heeft zijn bepaalde patronen zoals banden of vlekken. Een agaat zorgt voor aarding. Dit betekent dat je met beide benen goed op de grond staat en dus contact maakt met moeder aarde. Het geeft bescherming en is stabiliserend. Agaat zorgt voor kalmte, een gevoel van veiligheid. Het biedt zowel geestelijk als emotioneel rust en balans. Het helpt met het verkrijgen van meer zelfacceptatie en het vertrouwen krijgen in jezelf. Agaat kan helpen bij hoofdpijn en duizeligheid. De steen geeft ondersteuning bij evenwichtsstoornis. De agaat zorgt ervoor dat je doelgericht te werk gaat, daadkrachtig bent. Het geeft een gevoel van geborgenheid en harmonie.

Een aquamarijn is familie van de beryl en blauwgroen van kleur. Door deze blauwgroene kleur werkt de steen verkoelend en kalmerend zowel op lichamelijk als geestelijk gebied. Het zorgt ervoor dat je lichaam en geest weer in balans komen op een ontspannen manier. De steen helpt om doelgericht te werk te gaan, het maakt je scherp en oplettend. Doordat de aquamarijn boosheid en stress vermindert, wordt je ontspannen en vrolijk. De aquamarijn helpt er ook bij dat je eerlijk, tolerant en onbezorgd door het leven kunt gaan. De steen heeft een blauwe kleur, dit is de kleur van de keelchakra. De aquamarijn helpt je om je beter te uiten, beter uit je woorden te komen. Je zegt daadwerkelijk wat je eigenlijk wil zeggen.

Het bevordert je intuïtie en je spirituele groei. Het beschermt de diverse auralagen en zorgt voor harmonie tussen het fysieke lichaam en de spirituele lichamen. Ik zelf word altijd vrolijk van de aquamarijn.

Citrien is de steen voor geluk, voorspoed, succes en welvaart en stimuleert om dit te delen met anderen. Het is familie van de kwart en lichtgeel tot okergeel van kleur. De steen maakt vrolijk en vermindert daardoor depressie en neerslachtigheid. Het kan ook helpen bij angststoornissen, het geeft moed, zorgt voor meer energie en laat je weer genieten van het leven. De steen zorgt voor meer zelfvertrouwen, zelfrespect en zelfverwezenlijking. Citrien helpt bij het oplossen van conflicten en is creatief.

Het heeft een gunstige werking op de spijsvertering, dat komt mede doordat het een steen is die bij je zonnevlecht hoort. Dit is de 3e chakra en zit in de buurt van de navel.

Topaas is een transparante steen die voorkomt in het geel, rood, blauw, groen of wit. Het is een steen die een rustgevende werking heeft, waardoor je emoties in balans komen. Het zorgt er ook voor dat je helder kunt nadenken. Topaas helpt bij de persoonlijke ontwikkeling, het vermindert stemmingswisselingen. Door te zorgen voor inspiratie gaat de creativiteit weer stromen. Topaas geeft ook meer vreugde en kan zorgen voor voorspoed. Het reinigt de aura en helpt bij het ontwikkelen van je spiritualiteit. Het kan helpen bij het versterken van de zenuwen, betere opname van voedingsstoffen en stimuleert de stofwisseling. Er bestaat ook een goudtopaas, dit is een bijzondere steen. Het heeft een positieve werking op de stofwisseling.

Tijgeroog is herkenbaar aan de okergele tot gouden strepen op de steen. Het is familie van de kwarts. Het is een steen die beschermt tegen negativiteit van buitenaf, tegen allerlei prikkels. Tijgeroog geeft inzicht in onszelf maar ook in anderen. Het helpt om afstand te nemen en daardoor het overzicht te bewaren. Het zorgt ervoor dat je je doelen bereikt. De steen zorgt voor meer moed, kracht en vertrouwen, vooral als het een moeilijke periode betreft. Tijgeroog geeft steun bij interne conflicten, dilemma's, bij twijfel of besluiteloosheid. De steen kan een positieve invloed hebben op mensen die kampen met een persoonlijkheidsstoornis, depressie of een verslaving.

Je kunt ervoor kiezen om diverse stenen tegelijk bij je te dragen, maar dit hoeft niet. Kijk wat je op een bepaald moment nodig hebt en kies voor die stenen. Ze ondersteunen je op jouw pad.

Bovenstaande stenen zijn echt niet alleen voor de tweeling. Iedereen kan ze gebruiken op de momenten die voor jou nodig zijn. Kun je ze nu gebruiken? Ga dan snel naar de webshop en je hebt ze in no-time in huis.

Lieve groet,

Nancy

www.nance4u.nl