PURMEREND - Boksbewegingen zijn goed tegen verstoringen in de beweeglijkheid door de ontwikkeling van de ziekte van Parkinson. Wie Parkinson in stadium 1 of 2 heeft kan donderdag 5 maart gratis kennismaken met de activiteit Parkinson-boksen in Health Centre Better You aan de Suze Groenewegstraat in de wijk Overwhere. De lessen Parkinson-boksen zijn mogelijk door samenwerking tussen Spurd en Better You.

Spurd en Better You willen graag vertellen over en laten zien waarom boksbewegingen belangrijk zijn als reactie op de ziekte van Parkinson. Tijdens het kennismakingsprogramma donderdag 5 maart vertelt een deelnemer over zijn ervaringen met Parkinson-boksen. Een fysiotherapeut vertelt over de voordelen van Parkinson-boksen. Daarnaast is er gelegenheid vragen te stellen. Het kennismakingsprogramma voor mannen en vrouwen met Parkinson stadium 1 en 2 is donderdag 5 maart van 13.00 uur tot 14.30 uur, als afsluiting is er een kennismakingstraining.
Parkinson-boksen is vanaf donderdag 12 maart wekelijks mogelijk van 13.00 uur tot 14.00 uur voor vijf euro per keer. Tijdens de groepslessen maakt de gespecialiseerde trainer door non contact boxing omgaan met Parkinson beter mogelijk. Het gaat daarbij om strekken, draaien en zoveel mogelijk behoud van snelheid. De trainer benadert de deelnemer als sporter - niet als patiënt - met als resultaat dat men zich sterker en beter voelt en meer energie krijgt. Aanmelden voor de kennismakingsbijeenkomst donderdag 5 maart en de wekelijkse les vanaf 12 maart kan maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 17.15 uur bij Spurd via 0299 418 100 of met een e-mail naar info@spurd.nl. Aanmelden voor de wekelijkse les kan ook zonder deelname aan de kennismakingsbijeenkomst.

De ziekte van Parkinson is een hersenaandoening met als gevolg verstoring van lichaamsbewegingen door verlies van controle. Denk aan trillen, stijve armen en benen, moeilijk bewegen en moeilijk praten. Op een verantwoorde en ongedwongen manier onder deskundige begeleiding met boksbewegingen bezig zijn is goed om de beweeglijkheid zo lang mogelijk te behouden.