PURMEREND - De VoorleesExpress komt een half jaar lang, wekelijks thuis bij jonge gezinnen met kinderen van 2 tot en met 8 jaar om voor te lezen.


De vrijwilliger introduceert het voorleesritueel bij het gezin, speelt (taal)spelletjes en legt contact met de ouders. De ouders krijgen handvatten om het voorlezen zelf over te nemen en kinderen op andere manieren te stimuleren in taal. Samen wordt er gezocht naar een aanpak die past bij de ouders en het kind. Voorlezers mogen hun voorkeur opgeven voor welke dag en welk tijdstip en zij worden tijdens het traject begeleid. Sommige voorlezers gaan na afloop van een traject door met een volgend gezin, andere stoppen na een half jaar of gaan pas in een volgend jaar weer verder.


Iedereen die meer wil weten over deze dankbare taak als voorleesvrijwilliger kan zich vrijblijvend aanmelden voor een informatiebijeenkomst op woensdag 4 maart van 15.00 – 16.30 uur in de Bibliotheek Purmerend (Waterlandlaan 40). Aanmelden via een mailtje aan voorleesexpress@bibliotheekwaterland.nl. Bellen mag ook! Kai Kohnstamm 06 4912 3017.


Meer informatie over het landelijke project kun je vinden op www.voorleesexpress.nl.