VOLENDAM - Na gelijke spelen tegen Almere City FC en Feyenoord heeft FC Volendam de week afgesloten met een belangrijke zege op RKC (3-2). De Volendammers dragen daarmee niet alleen de rode lantaarn van de eredivisie over aan Vitesse, maar komen ook dichterbij concurrenten Excelsior, dat komende vrijdag de tegenstander is, en RKC.

FC Volendam kreeg deze week al wat meer kleur op de wangen en Robert Mühren gaf kleur aan de eerste helft, waarin Volendam de baas was en RKC niet thuis gaf. De spits scoorde na goed werk van Johnson, trof doel uit de rebound en kopte voor rust ook nog op de lat.

RKC ontwaakte nadat Van den Buijs vlak na rust bijna in eigen doel had gekopt. Het werd gelijk door een schot van Niemeijer en een intikker van Kramer. FC Volendam bleef strijd leveren, had al geroken aan de winst en pakte de verdiende driepunter ook dankzij Johnson. Net daarvoor had de paal de 3-2 van Benamar voorkomen, maar de aanvaller schoot wal raak. RKC'er Min raakte in de slotfase nog de lat.