PURMEREND - In het Wagenweggebied in Purmerend heeft aannemer Bot Bouw uit Heerhugowaard 131 nieuwe huurappartementen opgeleverd. Het project met de naam Una is in anderhalf jaar tijd gebouwd. Met de statige uitstraling en de verschillende kleuren in het gevelbeeld zorgt dit plan voor een verrijking van de wijk.

Uitvoerder Edward Groot van Bot Bouw heeft op 13 januari de sleutel van de 26 sociale huurappartementen overhandigd aan Jelle van Ooijen van Wooncompagnie, die de sociale huurwoningen inmiddels allemaal heeft verhuurd aan woningzoekenden. Op 31 januari ontving Ad Heeman van Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer de sleutel van 39 appartementen in de gereguleerde middenhuur en 66 vrije sector huurappartementen uit handen van Menno Schrijver van Bot Bouw. Ook die woningen hebben allemaal een huurder gevonden.

Ruim 200 huurwoningen erbij in Wagenweggebied
De nieuwe huurappartementen zijn een aanvulling op de 70 huurwoningen aan de Dopsloot die Bot Bouw al in mei vorig jaar heeft opgeleverd aan Wooncompagnie. Daarmee zijn er in korte termijn 200 huurwoningen in de sociale, midden- en vrije sector bijgekomen in het Wagenweggebied.

Een akkoord op wonen
Jelle van Ooijen, projectontwikkelaar Wooncompagnie: ‘Wooncompagnie draagt heel graag haar steen bij aan het Sociaal Woonakkoord Purmerend. Wij staan in de startblokken om meer te bouwen en veel meer woningzoekenden te helpen aan een thuis. Samen hebben we de gemeente nodig bij het zoeken naar andere geschikte locaties en het harder maken van de reeds bekende zachte locaties'. Deze 131 huurwoningen zijn wat ons betreft nog maar het begin!

Het woonakkoord tussen de gemeente en woningcorporaties voorziet erin dat voor 2030 ruim 3.600 sociale huurwoningen en circa 1.200 middeldure (huur en/ of duurzaam sociale koop) woningen ontwikkeld worden.

“We zullen niet aarzelen om daarbij weer met Bot Bouw in zee te gaan. Dit was een prettige samenwerking”.

Hoogwaardig en duurzaam wonen
In het project zijn natuurinclusieve en klimaatadaptieve maatregelen doorgevoerd. Daarnaast zijn tijdens de bouw extra zonnepanelen toegevoegd zodat ieder appartement beschikt over 4 zonnepanelen. Ad Heeman (Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer): “Wij zijn zeer verheugd met de oplevering van de woningen aan de Wagenweg en kijken terug op een zeer plezierige samenwerking met Bot Bouw. Het project past uitstekend in ons beleid om duurzaam te beleggen in hoogwaardige woningen op kansrijke locaties”.