PURMEREND - Op zaterdag 9 september 2023 wordt om 15.00 uur Kunst in de etalage feestelijk geopend bij onze hoofdsponsor Wijnhuis Mana aan de Weerwal 11a. Bij de opening zal Mana Bleeker-Ottmer - eigenaar van het wijnhuis en deelnemer aan de Kunst- en Etalageroute– vertellen hoe het vanuit haar Georgische cultuur vanzelfsprekend is dat je aan de dingen die je belangrijk vindt, zoals kunst, een persoonlijke bijdrage levert. Daarna volgen we een deel van de etalageroute en is er gelegenheid iets te proeven van het mooie wijnaanbod van Wijnhuis Mana.

De opening wordt feestelijk luister bijgezet door Vano Ninua, kunstenaar van het Kunstcollectief. Hij brengt live een elektronische loungeset met Georgische muziek ten gehore. Oftewel een feest met kunst, wijn en muziek. Dus kom ook naar de opening van de etalageroute!

Wandelroute
Van 9 september – 6 oktober 2023, vier weken voorafgaand aan de jaarlijkse Kunstroute, stellen winkeliers in de binnenstad van Purmerend hun etalages beschikbaar aan het Kunstcollectief. In elke deelnemende winkel staat minimaal één kunstwerk van een kunstenaar. Er wordt een wandelroute uitgezet om alle kunstwerken te kunnen bewonderen. Wandelend langs de etalages kunt u zich alvast voorbereiden op uw bezoek aan de Kunstroute op 7 & 8 oktober 2023. De wandelroute en het gratis routeboekje van de Kunstroute zijn vanaf 10 september verkrijgbaar bij de VVV en alle deelnemende winkels. Beide routes zijn ook te downloaden op de website van Kunstcollectief Purmerend, www.kunstcollectiefpurmerend.nl.