PURMEREND - De Noord-Hollandse bibliotheken organiseren voor de 27e keer een finale van De Nationale Voorleeswedstrijd voor alle kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool.

Maar liefst 9 basisscholen uit Purmerend hebben hun schoolkampioen aangemeld. Deze schoolkampioenen laten tijdens de regionale voorronde in de Bibliotheek horen hoe goed zij kunnen voorlezen. Deze regionale voorronde vindt plaats op zaterdag 8 februari van 13.30 – 16.30 uur in de Bibliotheek Purmerend (Waterlandlaan 40).

De winnaar mag zich ‘regionale voorleeskampioen’ noemen en hij of zij gaat door naar de kwartfinale op zaterdag 14 maart in de Bibliotheek Tuitjenhorn. Na de kwartfinale volgt de provinciale finale die in april gehouden wordt in de Bibliotheek Amsterdam (OBA). De hieruit voortvloeiende provinciale voorleeskampioen van Noord-Holland zal de provincie vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd op 27 mei.

Zij nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn bij de regionale Voorronde komende zaterdag 8 februari vanaf 13.30 uur. Het belooft weer een spannende bijeenkomst te worden met veel support van klasgenoten, ouders en leerkrachten.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van de Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen.