PURMEREND - Woensdag 30 september vond de ondertekening plaats van de overeenkomst voor de verenigingsondersteuning die Rabobank Waterland en Omstreken aanbiedt aan Cultuurhuis Wherelant voor het opzetten van een Theaterschool voor mensen met een verstandelijke beperking. De ondersteuning is van praktische aard en helpt het Cultuurhuis door het inbrengen van expertise in de voorbereidende fase bij de opzet van de Theaterschool.

Een droom kan werkelijkheid worden
De ondertekening is een belangrijk moment voor Cultuurhuis Wherelant vertelt José van den Hurk. ‘Het markeert de aftrap van de realisatie van een lang gekoesterde droom; een Theaterschool voor mensen met een verstandelijk beperking waar zij na het verlaten van het Voortgezet Speciaal Onderwijs door kunnen leren. Er zijn in Nederland bijna geen mogelijkheden voor deze doelgroep om zich, naast de dagbesteding, te ontwikkelen bij een beroepsopleiding. Dat de Rabobank ons nu, met al haar kennis en ervaring, wil ondersteunen is fantastisch”. Bij de ondertekening zijn José van den Hurk (directeur bestuurder) en Jantine Geels (projectleider Theaterschool) namens Cultuurhuis Wherelant), Rob de Neve (directeur Particulieren en Private Banking) en Erika Hes (Adviseur Coöperatie en Communicatie) namens Rabobank Waterland en Omstreken aanwezig. Artistiek leider Henriette ter Riet van Theatergroep Flexibel is ook bij dit speciale moment present samen met Willem Tokkie en Jesse Groen, die beiden graag in de toekomst naar de Theaterschool zouden willen gaan!

Deelnemen in de maatschappij
De Theaterschool zet mensen met een verstandelijke beperking in hun kracht. Zij zijn meer dan hun beperking en willen hun unieke kwaliteiten graag inzetten in de maatschappij. Het uitgangspunt van de Theaterschool is een beroepsopleiding in het ambacht acteren. Tijdens deze opleiding komen vrijwel alle elementen van het vak theater aan bod. Het trainen van lichaam en geest als instrument vormen de basis en de studenten krijgen verschillende disciplines mee, zoals toneel, dans, musical, komedie of mime. De opleiding is maatwerk voor iedere student. Er wordt gekeken naar de persoonlijke ontwikkeling die de student maakt en het talent dat daarbij ontdekt wordt.

Samen
De Rabobank kiest ervoor om jaarlijks een flink deel van de winst te investeren in de maatschappij. Grotendeels gaat het om lokale maatschappelijke projecten. Er is ook een breed programma om verenigingen te ondersteunen. Niet alleen omdat de Rabobank sport en kunst belangrijk vindt, maar vooral ook vanwege de belangrijke verbindende rol die verenigingen hebben. Rabobank heeft als missie ‘Growing a better world together’. De ambities die Cultuurhuis Wherelant met de Theaterschool heeft sluiten hier heel goed bij aan. Iedereen die meer wil weten over de Theaterschool kan contact opnemen met projectleider Jantine Geels via telefoonnummer 0299-434777 of een mail sturen naar j.geels@wherelant.nl. Organisaties die meer willen weten over Rabo Verenigingsondersteuning kunnen contact opnemen met Erika Hes, 088 726 74 27.