PURMEREND - Op zondag 10 september is de grote opening van een nieuw cultureel seizoen in de Bibliotheek Purmerend. Een dag met een feestelijk aanbod voor jong en oud rond het thema ‘de kracht van verhalen'. Volwassenen kunnen luisteren naar Judith Koelemeijer en voor kinderen van 7-10 jaar is er een workshop van illustrator Floor Rieder. Voor de allerkleinsten is er muziek en What the Bieb! Podcast interviewt medewerkers van de bieb over hun bijzondere verhalen.

Muziek voor het jonge kind

Prachtige muziek voor baby's en peuters van Memorabele Momenten. Op speelse wijze worden jonge kinderen uitgedaagd om actief mee te doen, goed te luisteren en echt te reageren.

Muziekvoorstelling – 10.00 - 10.30 uur en 10.30 - 11.00 uur – gratis maar wel even aanmelden

Lezing Judith Koelemeijer

Speciaal voor deze dag is Judith Koelemeijer uitgenodigd en vertelt zij over haar boek Etty Hillesum, het verhaal van haar leven. Een meeslepende geschiedenis van een jonge Joodse vrouw die onder de meest gruwelijke omstandigheden trouw bleef aan haar idealen en zichzelf. De lezing is georganiseerd i.s.m. Bureau Discriminatiezaken, Boekhandel Het Leesteken is aanwezig met de boeken van Judith Koelemeijer.

Lezing – 11.00 - 12.00 uur - Kosten: Leden: € 5,00 / Niet leden € 7,50

Podcast met bieb-medewerkers

Bij de opname van de What the Bieb! Podcast staan de medewerkers van de Bibliotheek Waterland centraal, zij vertellen over hun werk en wat zij dagelijks meemaken.

Opname – 12.30 - 13.30 uur – gratis maar wel even aanmelden

Officiële opening met presentatie boek vol taalverhalen

Het nieuwe seizoen gaat officieel van start met de presentatie van het boek Mijn tong krult niet goed om eu's en ui's: 20 Waterlandse taalverhalen. Het boek met foto's is een ode aan de honderden mensen die iedere week in de Bibliotheek Waterland werken aan hun Nederlandse taal en digitale vaardigheden.

Opening en boekpresentatie – 13.00 -13.30 uur

Ontdek het op de OntdekDAG

Een middag met de leukste activiteiten van het OntdekLAB: ontwerpen en printen in 3D, games maken, Lego Spike/WeDo, Virtual Reality en Augmented Reality, de Micro:bit, Makey Makey, echt te veel om op te noemen. Het ligt allemaal klaar om ontdekt te worden.

OntdekDAG– 14.00-15.30 uur – gratis maar wel even aanmelden

Workshop Knappe Koppen

Floor Rieder is illustrator van kinderboeken en heeft al een aantal prijzen op haar naam staan. Bij deze workshop vertelt ze over haar werk en leert ze kinderen tekenen.
Workshop – 14.30-15.30 uur – kinderen 7-10 jaar – gratis maar wel even aanmelden

Ook aan de innerlijke mens is gedacht, de Bobaqtea Bakfiets staat voor de ingang van de bieb en maakt bij aankomst en heerlijk gratis Bubble Tea variatie voor iedereen klaar. En in het Leescafé is er voor vaste en nieuwe klanten een koffietafel met iets lekkers erbij.

Bubble Tea – 12.00 - 15.00 uur - gratis
Koffietafel – 12.00 - 13.30 uur – gratis

Grote opening van het seizoen – zondag 10 september – 10.00-15.30 uur – Bibliotheek Purmerend, Waterlandlaan 40