PURMEREND - De Kaasmarkt in Purmerend staat op het punt weer omgetoverd te worden tot een bruisend marktplein vol heerlijke en prachtige producten uit de regio. De Laag Hollandse Makersmarkt van zaterdag 23 september staat volledig in het teken van de prachtige herfst.

Met trots presenteert een selectie makers uit de directe omgeving hun mooiste producten. Van verse groenten uit De Beemster en vegan cookies tot handgemaakte sieraden en bloemen. Het aanbod op de markt is deze editie diverser dan ooit! Heb je vragen over het groei- en productieproces? De makers vertellen je hier met liefde van alles over! Ambacht en lokale ingrediënten komen samen, hier op de Kaasmarkt. Want eens een bijzonder marktplein, altijd een bijzondere marktplein.

Naast alle verkoopwaren zijn er ook leuke gratis activiteiten te vinden op de markt. Zo kan iedereen gratis een workshop ‘pompoen gezichten maken’ volgen. De Beemster Pompoen verzorgt tussen 11:00 en 16:00 elk uur een nieuwe workshop van 45 minuten. Uiteraard mag de pompoen daarna mee naar huis! Cultuurliefhebbers kunnen tussen 12:00 en 16:00 uur de nieuwe presentatie over de geschiedenis van Purmerend en omgeving in het Purmerend Museum verkennen. De officiële opening van de nieuwe verdieping is op donderdag 28 september a.s., maar bezoekers van de Laag Hollandse Makersmarkt mogen alvast – gratis – een voorproefje komen nemen!

Wil je je aanmelden of meer informatie? Kijk dan op: https://www.laagholland.com/makersmarkt