PURMEREND - Op 4 Juni presenteren Marcel Kapteijn en zijn Raindogs in de theaterzaal van de P3 (De verbeelding) het gloednieuwe album “Wandering Soul” Het album wordt zowel digitaal als op good old CD uitgebracht en bevat 12 tracks, met als rode draad de nooit aflatende zoektocht van ieder mens naar van alles en nog wat, maar vooral naar zichzelf.


Dit thema keert onder meer terug in het Ennio Morricone-achtige “Once Upon A Town” en de roadtrip tracks “Eyes On The Road” + "Gravel Road” waarbij in het laatste nummer Marcel ook zijn mondharmonica eens laat spreken.
Het melancholieke “Palm Trees” laat horen hoe je soms alleen maar in je dromen kunt ontsnappen naar een betere wereld, hier levert de uit Londen afkomstige Aleonguitar een mooie bijdrage op akoestische six string.
Subtiele strijkers op het inmiddels bekende “River Of Gold” en het pakkende “Wild Wild West (op deze laatste gespeeld door Kristin Weber uit de VS bekend van haar spel bij Cage The Elephant).

Een van de hoogtepunten is wel het met veel gevoel gezongen “Time Looks Good On You”over de schoonheid van gerijpte liefde en niet te vergeten het zeer bijzondere “Where The Crawdads Sing” een ode aan het boek en de film van Delia Owens. Voor diegenen die de film hebben gezien ontbrak dit nummer helaas maar het is een zeldzame a capella murder ballad in de traditie van Nick Cave en in dit geval gezongen vanuit een mannelijk perspectief. Een track waarin het doorleefde geluid van Marcel volledig tot zijn recht komt.
Een wonderschone plaat, en een “must have” voor Americana liefhebbers en zang van een van de fijnste zangers van het Westelijk halfrond, Marcel Kapteijn.
Bij de presentatie uiteraard begeleid door zijn trouwe en uiterst getalenteerde “Raindogs”, Sander Schuurman en Nico Dobber.

Datum: zondag 4-6-2023
Theater De Verbeelding (P3) Purmerend
Aanvang: 15.00 uur
Entree: Voorverkoop € 17,70
Deurverkoop € 19,20
Kaarten verkrijgbaar via www.p3purmerend.nl of aan de deur.